Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στις κεντρικές αγορές Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Αναβαθμίζονται με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ οι εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Α.Ε. (ΟΚΑA Α.Ε.) και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ Α.Ε.).

Σύμφωνα με την πρόσκληση κατάθεσης ενδιαφέροντος, πρόκειται για αξιοποίηση 20 εκατ. ευρώ για όλο το έργο, μέσω των οποίων θα γίνουν παρεμβάσεις σε θέματα πληροφορικής, ανανέωσης κτηριακών υποδομών, ενεργειακής αναβάθμισης, προσβασιμότητας με συνδέσεις μεταφορών,

περιβαλλοντικής διαχείρισης κτλ..

Οι προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/.

Επιπλέον, ο δικαιούχος, περάν των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει κατά τη διάρκεια υλοποίησης της επένδυσης υποχρεούται τρία έτη μετά από την έκδοση της βεβαίωσης ολοκλήρωσης, να μην προβεί σε παύση ή μετεγκατάσταση της παραγωγικής δραστηριότητας της ενισχυθείσας επένδυσης, να μην προβεί σε αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στοιχείου της επένδυσης και να μην μεταβιβάσει παγία περιουσιακά στοιχεία που έχουν ενισχυθεί. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται ολική επιστροφή της δημόσιας επιχορήγησης.

Η ενισχυθείσα επιχείρηση οφείλει να λειτουργεί πραγματικά για τρία έτη μετά την έκδοση της βεβαίωσης ολοκλήρωσης στον δικαιούχο.

Γιώργος Αλεξάκης

ΕΣΠΑΑθήναΘεσσαλονίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα