Επανήλθε σε πτωτική τροχιά η Wall Street

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (16/2) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, οδεύοντας προς την τέταρτη ημέρα πτώσης στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στο ρωσο-ουκρανικό ζήτημα, με τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ να κατηγορούν τη Ρωσία ότι τελικά δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα, παρ’ όλο που το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις του ολοκληρώθηκαν.

Πλέον

η προσοχή στρέφεται στα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) που θα δημοσιευθούν αργότερα σήμερα.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,58% στις 34.787,12 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,63% στις 4.442,90 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 1,14% στις 13.977,99 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 3,8% τον Ιανουάριο, έναντι πρόβλεψης για άνοδο 2%. Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο αναπτύχθηκε 1,4% σε μηνιαίο επίπεδο έναντι συρρίκνωσης 0,1% που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2021.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα