Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εφιστά την προσοχή των επενδυτών για επενδυτικές πλατφόρμες

Νέα σύσταση προς τους επενδυτές να προσέχουν διάφορες επενδυτικές πλατφόρμες ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα με την επωνυμία «QUANLOOP» (https://www.quanloop.com), οι διαχειρίστριες αυτής εταιρείες QUANLOOP AS και BONKDICK AS, το κεφάλαιο εναλλακτικών επενδύσεων «QUANLOOP USALDUSFOND» και η εταιρεία διαχείρισης QUANLOOP GROUP

OU, όλες οι ανωτέρω με έδρα στην Εσθονία, δεν δύνανται να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες και να δραστηριοποιούνται με οποιαδήποτε μορφή (οργανισμού εναλλακτικών επενδύσεων ή παρόχου υπηρεσιών συμμετοχικής χρηματοδότησης) στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4514/2018, η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την αντίστοιχη εποπτική αρχή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει σοβαρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους.

Ειδικότερα θα πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

QUANLOOPΚΥΡΩΣΕΙΣΕπιτροπή Κεφαλαιαγοράςαξιολόγησηαδειοδότηση
Keywords
Τυχαία Θέματα