Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ξανά το Oruc Reis-Τα μηνύματα στην Άγκυρα

Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας κινείται από τις 02:00 τα ξημερώματα το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του σεισμογραφικού, αλλά και των πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν στην περιοχή.

Ελληνικές φρεγάτες ακολουθούν κάθε βήμα της τουρκικής πλευράς, στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Να σημειωθεί πως το Oruc Reis είχε εξέλθει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

χθες, Κυριακή, ωστόσο το απόγευμα της ίδιας μέρας, άλλαξε και πάλι πορεία και εισήλθε και πάλι. Η τουρκική NAVTEX για τις έρευνες του Oruc Reis είναι σε ισχύ έως και τις 23 Αυγούστου.

Μηνύματα από Πομπέο και Μπορέλ

Μήνυμα μείωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Μάικ Πομπέο σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τη «Hurriyet», ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εξαπέλυσε επίθεση στη χώρα μας με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως η Ελλάδα κάνει «μαύρη προπαγάνδα». «Εξήγησα στον κ. Πομπέο τη στάση μας στην Ανατολική Μεσόγειο, γιατί η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα. Εμείς πάντα είμαστε υπέρ του διαλόγου».

Παράλληλα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ επεσήμανε, σε γραπή δήλωσή του, ότι η ανακοίνωση της Άγκυρας για γεωτρήσεις σε θαλάσσια ζώνη που έχει οριοθετηθεί από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Oruc ReisΕλληνοτουρκικάΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα