Ενοχλημένη η Τουρκία από την άφιξη Χαφτάρ στην Αθήνα

Η Τουρκία δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την επίσκεψη του στρατηγού, Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα και τις επαφές του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν και τα τουρκικά ΜΜΕ αρχικά εστίαζαν το ενδιαφέρον τους στην απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη

σχολιάζοντας τις ενστάσεις της Αθήνας, η είδηση της άφιξη του Χαφτάρ ήρθε να ταράξει τα «νερά».

Ο τουρκικός Τύπος φιλοξενεί εκτενή ρεπορτάζ από την επίσκεψη Χαφτάρ, τον οποίο αποκαλεί, όπως μεταδίδει το skai.gr, «πραξικοπηματία» και «παράνομο ηγέτη» της Λιβύης με βάση την διπλωματική ρότα της Άγκυρας.

Ειδικότερα, η εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι «O ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στη Λιβύη ήρθε στην Αθήνα. Ταξίδεψε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος και στόχος του να συναντηθεί με Έλληνες αξιωματούχους όπως τον υπουργό Εξωτερικών Δένδιας και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκης».

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι «ο παράνομος ηγέτης της Λιβύης ήρθε στην Αθήνα. Ο Χαφτάρ θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια».

«O ηγέτης των δυνάμεων πολιτοφυλακής στη Λιβύη Xαφτάρ ήρθε στην Αθήνα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια», μεταδίδει το NTV.

To Haber 7 γράφει ότι «ο πραξικοπηματίας Χαφτάρ πήγε στα κρυφά στην Ελλάδα».

Χαλίφα ΧάφταρΕΛΛΑΔΑΛιβύηΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα