Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Μας παροτρύνει να πάρουμε μια «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ»

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της Johnson & Johnson μας παροτρύνει να μη γίνουμε ήρωες & να πάρουμε μια «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ».

Ο Νοέμβριος έχει ανακηρυχθεί ο μήνας κατά του καρκίνου του πνεύμονα και δεν υπάρχει αμφιβολία πως αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο προκειμένου να κινητοποιήσουμε, ευαισθητοποιήσουμε και να ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες, μη καπνιστές, πρώην καπνιστές και καπνιστές ηλικίας 35-64 να κάνουν

δύο απλά βήματα:

Να αποταθούν στο γιατρό τους και να κάνουν έγκαιρα την εξέταση για την υγεία του πνεύμονακαι για όσους καπνίζουν να πάρουν μία «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ», διακόπτοντας κάθε λογής κάπνισμα, σήμερα.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πρώτη σε αριθμό αιτία θανάτου από καρκίνο και οι 8 στις 10 περιπτώσεις οφείλονται στο κάπνισμα, ενώ μόνο το 19% ανιχνεύεται έγκαιρα. Αντίθετα, όταν εντοπιστεί έγκαιρα σε πρώιμο στάδιο οι θεραπευτικές επιλογές είναι περισσότερες για τον ασθενή και το ποσοστό επιβίωσης αυξάνεται. Αυτός είναι και ο σκοπός της εκστρατείας ενημέρωσης: να ενημερωθούν οι πολίτες για το ποια είναι τα οφέλη της διακοπής καπνίσματος και του προσυμπτωματικού έλεγχου.

Δεν είναι ποτέ αργά για τη διακοπή καπνίσματος. Όσο πιο γρήγορα το διακόψουμε, τόσο περισσότερο μειώνονται οι πιθανότητές να νοσήσουμε από καρκίνο και άλλες ασθένειες. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα παίζει ζωτικό ρόλο για τη διάγνωσή του σε ασθενείς πρώιμου σταδίου. Η διαδικασία αυτή, είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα δεν εμφανίζονται συχνά παρά μόνο αφού οι ασθενείς παρουσιάσουν τη νόσο σε τελικό στάδιο, το οποίο σημαίνει ότι μεγάλο ποσοστό των διαγνώσεων γίνεται στα τελευταία στάδια με αποτέλεσμα οι επιλογές θεραπείας και τα ποσοστά αποτελεσματικότητας να μειώνονται σημαντικά.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συνεχίζει την παράδοση στις πρωτοβουλίες της για την αφύπνιση και ενημέρωση της κοινωνίας για προβλήματα που άπτονται της υγείας των πνευμόνων, της υγείας των Ελλήνων πολιτών και ενισχύει τις δράσεις ενημέρωσης τον Νοέμβριο, τον μήνα που είναι αφιερωμένος στον καρκίνο του πνεύμονα. Με το μήνυμα «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ», η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία μαζί με την Johnson & Johnson οραματίζονται μία κοινωνία με υγιείς ανθρώπους απαλλαγμένους από την απειλή του Καρκίνου του Πνεύμονα!

«ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΗΡΩΑΣ»

«Σταμάτησε το κάπνισμα σήμερα, κάνε την εξέταση για την υγεία του πνεύμονα και συνέχισε να ζεις σαν ένας υγιής, ξένοιαστος άνθρωπος».

Μέσα από την καμπάνια καλούνται όλοι οι πολίτες να πάρουν μία «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» και να «ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΗΡΩΕΣ», γιατί η διακοπή του καπνίσματος, η πρόληψη, η πρόωρη διάγνωση σώζουν ζωές. Δεν θέλουμε ήρωες αλλά ζωντανούς, υγιείς συμπολίτες μας να χαίρονται τη ζωή τους μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Η καμπάνια απαρτίζεται από τηλεοπτική ταινία και ιστοσελίδα.

Η διεύθυνση της ενημερωτικής ιστοσελίδας για τους πολίτες είναι: https://anasa-zwis.gr/ . Μπορείτε να την επισκεφτείτε να μάθετε περισσότερα και να κάνετε ένα απλό quiz για να δείτε αν αυτή η πρωτοβουλία σας αφορά. Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε την ταινία της κοινωνικής πρωτοβουλίας στο ακόλουθο LINK

Ελληνική Πνευμονολογική ΕταιρείαΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣJohnson &Johnson
Keywords
Τυχαία Θέματα