Έλληνας ευρωβουλευτής ζητεί έλεγχο στις παράνομες δραστηριότητες των ΜΚΟ

Βρίθει αποκαλύψεων, η γραπτή ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν, ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Ομάδας Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Εμμανουήλ Φράγκος, για τις παράνομες δραστηριότητες των ΜΚΟ στο μεταναστευτικό!

Επικαλούμενος έκθεση του Frontex (2017), σημειώνει ότι οι παράνομοι μετανάστες λαμβάνουν οδηγίες από διακινητές για το πώς να φτάσουν σε σκάφη διάσωσης ΜΚΟ.

Οι ενδιαφερόμενες ΜΚΟ απορρίπτουν τις κατηγορίες για συμπαιγνία, υποστηρίζοντας ότι είναι απλώς «σε επιφυλακή για πλοία που μεταφέρουν λαθρομετανάστες που κινδυνεύουν».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, η διαμάχη μεταξύ του Frontex και των ενδιαφερόμενων ΜΚΟ ώθησε τον Frontex να παραλείψει οποιαδήποτε αναφορά στο ρόλο των ΜΚΟ στις ετήσιες εκθέσεις του.

Αποκαλύπτει δε ότι, μετά από μια ελληνική επιχείρηση που ονομάστηκε «Αλκμήνη», τέσσερις ΜΚΟ κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία και εμπορία ανθρώπων.

Επικαλούμενος τις πρόσφατες αποκαλύψεις του αφεντικού της Τουρκικής Μαφίας Σεντάτ Πέκερ, αναφέρει ακόμη ότι, η τουρκική ΜΚΟ «Ανθρωπιστικό Foundationδρυμα IHH», η οποία πιστεύεται ότι έχει σχέσεις με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις (Αλ Κάιντα, Τσετσένοι αυτονομιστές, ISIS, Χαμάς) και συνδέεται με τον Ταγίπ και Μπιλάλ Ερντογάν, οργανώνει τη μεταφορά Σομαλών από το Μογκαντίσου στην Κωνσταντινούπολη , στη Σμύρνη και το Αιγαίο.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι, μετά από μια έρευνα που διεξήχθη το 2017, οι Ιταλοί δικαστές κατηγορούν τώρα 21 μέλη ΜΚΟ όπως «Save the Children», «Médecins Sans Frontières» και «Jugend Rettet» για συμπαιγνία με διακινητές ανθρώπων στη Μεσόγειο και βοήθεια παράνομης μετανάστευσης από τη Λιβύη στην Ιταλία, κατηγορίες που συνεπάγονται πιθανή ποινή 20 ετών. Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», από την πλευρά τους, γνωστοποίησαν τις αντιρρήσεις τους για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας 2016.

Κατά τον Έλληνα ευρωβουλευτή, αυτές οι ΜΚΟ παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία και επιφέρουν αλλαγές στη δημογραφική/θρησκευτική σύνθεση της ΕΕ σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.

Δεδομένου του σημαντικού βάρους των στοιχείων που υποδεικνύουν παράνομη δραστηριότητα ΜΚΟ, ποια μέτρα σχεδιάζει να λάβει η Επιτροπή για να τεθεί τελικά υπό έλεγχο η λειτουργία τους, καταλήγει στην ερώτηση του.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

FrontexΑλκμήνηΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣμεταναστευτικόΕμμανουήλ Φράγκος
Keywords
Τυχαία Θέματα