Ελευθεροτυπία: Τροπολογία δικαίωσης των εργαζομένων έναντι των τραπεζικών απαιτήσεων

Τη διευθέτηση των απαιτήσεων των πρώην εργαζόμενων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, εξασφαλίζει ερμηνευτική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Ειδικότερα, με βάση την τροπολογία, οι απαιτήσεις δευδουλευμένων και επιδομάτων των πρώην εργαζόμενων στην εφημερίδα

"Ελευθεροτυπία" , η οποία κύρηξε πτώχευση το 2015, ικανοποιούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα από τα εκπλειστηριάσματα, έναντι των τραπεζικών απαιτήσεων.

Η τροπολογία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις ρυθμίσεις για την διασφάλιση της ποιότητας της υγείας. Υπενθυμίζεται πως το ευεργετικό προνόμιο των εργαζομένων είχε καταργηθεί νομοθετικά μετά το 2015 και δεν ήταν πρώτες στην κατάταξη οι εργατικές απαιτήσεις έναντι των λοιπών πιστωτών μιας επιχείρησης η οποία είχε πτωχεύσει.

Η επίμαχη ερμηνευτική τροπολογία αποσαφηνίζει ότι "οι νέες διατάξεις για το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων θα εφαρμοστούν μόνο για όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1.1.2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά την 19.8.2015".

Κατά συνέπεια, οι πρώην εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, είναι πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών, έναντι των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Υπουργείο ΔικαιοσύνηςΚώστας ΤσιάραςΕλευθεροτυπίαπτώχευση
Keywords
Τυχαία Θέματα