Ελεύθερος με εγγύηση με $250 εκατ. ο Bankman-Fried του FTX

Ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Sam Bankman-Fried, θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατ. δολαρίων, ενώ αναμένει τη δίκη του για κατηγορίες απάτης που σχετίζονται με την κατάρρευση του FTX.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι έκλεψε δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια πελατών του FTX για να καλύψει τις απώλειες στο hedge fund

του, Alameda Research.

Ο εισαγγελέας, Nicolas Roos, είπε στον δικαστή Gabriel Gorenstein ότι το πακέτο εγγύησης θα απαιτούσε από τον Bankman-Fried να παραδώσει το διαβατήριό του και να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονιών του στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Θα πρέπει επίσης να υποβάλλεται σε τακτική θεραπεία ψυχικής υγείας και αξιολόγηση. Μάλιστα, ο Roos χαρακτήρισε το πακέτο ως τη «μεγαλύτερη προδικαστική δέσμευση όλων των εποχών».

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Bankman-Fried, Mark Cohen, δήλωσε ότι συμφωνεί με αυτούς τους όρους. Σημείωσε ότι οι γονείς του -και οι δύο καθηγητές της Νομικής Σχολής του Στάνφορντ- θα συνυπογράψουν την εγγύηση και θα ταχυδρομήσουν το μετοχικό κεφάλαιο στο σπίτι τους ως διασφάλιση για την επιστροφή του Bankman-Fried στο δικαστήριο. «Ο πελάτης μου παρέμεινε εκεί που ήταν, δεν έκανε καμία προσπάθεια να φύγει», είπε ο Cohen.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, φορώντας ένα γκρι κοστούμι και προστατευτικά για τα πόδια, ο Bankman-Fried κάθισε συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του και έγνεψε καταφατικά όταν ο δικαστής τον ενημέρωσε ότι εάν δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο, θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Ο δικαστής Gorenstein όρισε την επόμενη δικάσιμο του Bankman-Fried για τις 3 Ιανουαρίου 2023.

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝΣΑΜ ΜΠΑΝΚΜΑΝ ΦΡΙΝΤκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα