«Εκτόξευση» 500% για το Ethereum μέχρι το 2026 βλέπουν αναλυτές

Μπορεί το κλίμα αυτή την περίοδο να μην είναι ιδανικό για το Ethereum, αλλά ερευνητές της Standard Chartered Bank εκτιμούν ότι το δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης θα μπορούσε να δει αύξηση ακόμα και 500% της τρέχουσας τιμής του μέχρι το 2026.

Η ανοδική πρόβλεψη της τράπεζας ακολουθεί μια παρόμοια αισιόδοξη πρόβλεψη για το Bitcoin, το οποίο ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 120.000 δολάρια πριν από το 2025.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κυριαρχία

του Ethereum σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες έξυπνων συμβολαίων σε συνδυασμό με τις επερχόμενες τεχνικές αναβαθμίσεις είναι πιθανό να αυξήσει την αξία του token.

«Πιστεύουμε ότι η καθιερωμένη κυριαρχία του Ethereum στις πλατφόρμες έξυπνων συμβολαίων, μαζί με τις αναδυόμενες χρήσεις σε gaming και tokenization, έχει τη δυνατότητα να ωθήσει το ETH στο επίπεδο των 8.000 δολαρίων έως το τέλος του 2026 (5 φορές πολλαπλάσιο από την τρέχουσα τιμή των 1.600 δολαρίων)», έγραψε ο Τζέφρι Κέντρικ , επικεφαλής ερευνητής forex και κρυπτογράφησης της τράπεζας.

Η δυναμική του, μάλιστα, δεν αναμένεται να σταματήσει εκεί. Ο Κέντρικ εκτιμά ότι το όριο των 8.000 δολαρίων θα είναι απλώς ένα αρχικό βήμα στο δρόμο προς τη «μακροπρόθεσμη διαρθρωτική αποτίμησή του» από 26.000 έως 35.000 δολάρια, ένα εύρος τιμών που καθόρισε η τράπεζα τον Σεπτέμβριο του 2021.

Από το 2021, το Ethereum υποβλήθηκε στη σημαντική αναβάθμιση, στο «The Merge», το οποίο μετέφερε το δίκτυο σε πρωτόκολλο Proof of Stake τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η αναβάθμιση σηματοδοτεί μόνο το πρώτο από τα πέντε σημαντικά ορόσημα ανάπτυξης, ωστόσο, όλα από τα οποία έχουν σκοπό να εξορθολογίσουν την αποθήκευση δεδομένων Ethereum, να ενισχύσουν την επεκτασιμότητα, να διατηρήσουν την αποκέντρωση και τελικά να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές του, όπως επισημαίνει το CryptoPotato.

Το πλάνο για το Ethereum

Ορισμένες από τις επερχόμενες αναβαθμίσεις του, συμπεριλαμβανομένου του «protodank-sharding», θα «βοηθήσουν να εδραιωθεί η κυριαρχία του Ethereum στον χώρο των έξυπνων συμβολαίων, αυξάνοντας έτσι την αναλογία P/E (αν όχι τα κέρδη του) τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο Κέντρικ.

Τον περασμένο μήνα, οι αναλυτές της JP Morgan έγραψαν ότι ήταν απογοητευμένοι από την απόδοση του δικτύου του Ethereum μετά την αναβάθμιση της Σαγκάης τον Απρίλιο, αλλά ότι το protodank-sharding μπορεί να του δώσει το… φιλί της ζωής. Η αναβάθμιση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και αναμένεται να αυξήσει την απόδοση των συναλλαγών του Ethereum και τη γενική απόδοση του δικτύου.

Πέρα από τις αλλαγές του εγγενούς δικτύου, η Standard Chartered λέει ότι η τιμή του ETH μπορεί επίσης να ωφεληθεί από το επερχόμενο halving του Bitcoin τον Απρίλιο. Οι πιθανές εγκρίσεις για spot ETF και για τα δύο περιουσιακά στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξίσου παράγοντας που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις τιμές.

Τέτοιοι παράγοντες θα μπορούσαν να φέρουν το Ethereum πάνω από τα 4.000 δολάρια έως το τέλος του 2024, σύμφωνα με τον αναλυτή, 2,5 φορές πάνω από τη σημερινή τιμή.

Όσον αφορά το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, τον Ιούλιο η τράπεζα προέβλεψε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 50.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2023 και τα 120.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.

ethereumκρυπτονομίσματαΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
ektoxefsi-500-gia-to-ethereum-mechri-to-2026-vlepoun-analytes.htm
Τυχαία Θέματα