Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική-Στην Εθνική οι φλόγες (photos)

19:16 5/8/2021 - Πηγή: Reporter

Εκτός ελέγχου μαίνεται το απόγευμα η φωτιά στη Βόρεια Αττική. Η φωτιά απειλεί σπίτια στη Δροσοπηγή, εντολή εκκένωσης του οικισμού. Εκκενώνεται και το Κρυονέρι. Η πυρκαγια οδεύει προς την Εθνική Οδό. Φωτογραφίες του Reporter από το πύρινο μέτωπο στις Αφίδνες.

Η φωτιά που ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες στη Βαρυμπόμπη και είχε ελεγχθεί αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8) και έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Νωρίτερα

το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Σημειώνεται πως η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώθηκε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς, ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου.

Η πυρκαγιά μπήκε στη Δροσοπηγή και στη συνέχεια στο Κυρονέρι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μην μπορούν να τη συγκρατήσουν.

Διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., από τον κόμβο Καλυφτάκη έως και τον κόμβο Οινοφύτων, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα διόδια των Αφιδνών.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το Reporter από την περιοχή κόβουν την ανάσα.

Διακοπές ρεύματος

Στο μεταξύ, τον κίνδυνο για διακοπές ρεύματος στην Αττική υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ, λόγω της φωτιάς κοντά στο Κρυονέρι.

Συγκεκριμένα, ο φορέας ανακοίνωσε ότι ότι η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου έχει θέσει εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανου, μια απο τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική. Η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η πυρκαγιά το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Ο ΑΔΜΗΕ έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ προληπτικό σχέδιο άμυνας του Συστήματος Μεταφοράς το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί έγκαιρη ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

ΚρυονέριΔροσοπηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα