ΕΚΤ: Νέο εσωτερικό πλαίσιο για καταγγελίες-Τι περιλαμβάνει

Ένα ενισχυμένο εσωτερικό πλαίσιο των καταγγελιών για την προστασία της ακεραιότητας του θεσμικού οργάνου, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει ένα νέο εσωτερικό εργαλείο για την απλή και ασφαλή αναφορά πιθανών παραβιάσεων σε επαγγελματικά καθήκοντα, ακατάλληλης συμπεριφοράς ή άλλων παρατυπιών και τη δυνατότητα για τους καταγγέλλοντες και τους μάρτυρες να ζητούν προστασία από δυνητικά αντίποινα.

Σημειώνεται πως το νέο τεχνολογικό εργαλείο

επιτρέπει και τις ανώνυμες αναφορές.

«Η ηθική συμπεριφορά υπερβαίνει την απλή συμμόρφωση με το νόμο, τους κανόνες και τις πολιτικές. Είναι μια δέσμευση που καθοδηγεί τη συμπεριφορά μας και μας οδηγεί να κάνουμε τη σωστή επιλογή, ακόμη και αν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις ή βρισκόμαστε υπό πίεση», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το νέο πλαίσιο για τις καταγγελίες ενισχύει την αφοσίωση της ΕΚΤ στις κοινές αξίες της και ενθαρρύνει το προσωπικό να δρα με πλήρη εμπιστοσύνη».

Σύμφωνα με το Reuters, το νέο τεχνολογικό εργαλείο αναμένεται να είναι διαθέσιμο τις επόμενες εβδομάδες. Το διαδικτυακό εργαλείο εσωτερικής αναφοράς συμπληρώνει τον υφιστάμενο μηχανισμό αναφοράς παραβιάσεων της ΕΚΤ που χρησιμοποιείται κυρίως στην τραπεζική εποπτεία και διατίθεται εξωτερικά.

ΕΚΤκαταγγελίεςνομικό πλαίσιο
Keywords
Τυχαία Θέματα