ΕΚΤ: Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 η διατήρηση του ΡΕΡΡ

Την άποψη ότι η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει να παρέχει άφθονη στήριξη στην ευρωζώνη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και για τη μετάβαση από τις έκτακτες αγορές ομολόγων πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, εξέφρασε το μέλος της ΕΚΤ Όλι Ρεν.

Ο Φινλανδός Κεντρικός Τραπεζίτης σε δηλώσεις του στο fxstreet ανέφερε ότι «η ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να

διατηρήσει ένα υψηλό ρυθμό αγοράς ομολόγων και δεν συζήτησε το ενδεχόμενο μείωσης ή απόσυρσης του προγράμματος των 1,85 τρισ. ευρώ (ΡΕΡΡ), παρά το ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης.

Είναι πιθανό ότι σε κάποιο σημείο, η εκτίμηση μου είναι τον Σεπτέμβριο, θα συζητήσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια, αλλά τώρα είναι σημαντικό το να είμαστε ασφαλείς, παρά να στενοχωρηθούμε αργότερα», ανέφερε το μέλος της ΕΚΤ.

Τώρα είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης, που σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις αγορές υπό το ΡΕΡΡ, όπως συμφωνήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Ρεν.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το ΡΕΡΡ θα λειτουργήσει μέχρι τον επόμενο Μάρτιο τουλάχιστον, όπως έχει αποφασιστεί επανειλημμένως από την ΕΚΤ, και υποστήριζε πλήρως τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Ολι ΡενΦινλανδίαΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα