ΕΚΤ: Έτοιμη να υποδεχθεί το ψηφιακό ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρόκειται να δημιουργήσει το ψηφιακό ευρώ, βαδίζοντας στην «επανεφεύρεση» των χρημάτων της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από το Bloomberg, οι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής θα αποφασίσουν σήμερα (14/7) εάν θα μεταβούν σε μια διερευνητική φάση, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα διαρκέσει περίπου δύο

χρόνια. Οι πολίτες της Ευρωζώνης, τελικώς, θα μπορούσαν να κατέχουν ένα εικονικό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας έως τα μέσα αυτής της δεκαετίας.

«Θα αγγίξει τη ζωή των ανθρώπων με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο», τόνισε η κ. Λαγκάρντ την Κυριακή. «Αυτό που έχουμε ακούσει από τους πολίτες είναι ότι θέλουν να προστατεύεται η ιδιωτικότητα. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιταχύνεται η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Ετσι σε κάθε πτυχή πρέπει να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία».

Σε περίπτωση που η ΕΚΤ ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή, θα κάνει βήματα αντίστοιχα με αυτά της Κίνας, όπου έχουν ξεκινήσει δοκιμές σε αρκετές πόλεις. Τα νησιά της Ανατολικής Καραϊβικής, συμπεριλαμβανομένης της Γρενάδας και του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις, έχουν ήδη κυκλοφορήσει το δικό τους ψηφιακό νόμισμα.

Τόσο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας εξετάζουν, επίσης, αυτή την πιθανότητα για τις οικονομίες τους.

ΕΚΤΨηφιακό ΕυρώΕυρωζώνη
Keywords
Τυχαία Θέματα