Εκπρόσωπος Ερντογάν: Αποφασισμένοι για γεωτρήσεις μεταξύ Καστελόριζου- Λιβύης

21:42 6/2/2020 - Πηγή: Reporter

Την έναρξη γεωτρήσεων και σεισμικών ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε η Τουρκία, διά του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης, Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραχίμ Καλίν, μετά το υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και στις περιοχές θαλάσσιας ευθύνης που συμφώνησε με τη Λιβύη.

«Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε

τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι», δήλωσε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ενώ στις 31 Ιανουαρίου το σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις είχε εισέλθει παράνομα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης.

Η δήλωση του κ. Καλίν είναι ενδεικτική της επιθετικής ρητορικής, στην οποία εμμένει η Τουρκία, με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έρχεται δε σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία επικρατεί «συνωστισμός» σκαφών περιμετρικά της κυπριακής ΑΟΖ. Όσο βέβαια για τις νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε η ΕΕ ως προειδοποίηση στις παράνομες γεωτρήσεις μοιάζουν με.. χάδι.

ΕρντογάνΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑΚαστελόριζοΛιβύηΑνατολική Μεσόγειος
Keywords
Τυχαία Θέματα