ΕΚΠΑ: «Έριξαν» τον server για να μπλοκάρουν τις ηλεκτρονικές εξετάσεις

Τον server του Πανεπιστημίου Αθηνών «έριξαν» σήμερα φοιτητές και διοικητικοί, προκειμένου να μπλοκάρουν τις ηλεκτρονικές εξετάσεις.

Με τον τρόπο αυτό η πανεπιστημιακή κοινότητα αντέδρασε στην προσπάθεια «παράκαμψης» των καταλήψεων σε εκατοντάδες τμήματα της χώρας.

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε και διαμαρτυρία έξω από το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης του πανεπιστημίου. Οι φοιτητές κάνουν λόγο για «καταστολή και υπονόμευση των αγώνων» τους αναφερόμενοι

στην τηλεξεταστική.

Ο server έκλεισε για 1 ώρα και ένα τέταρτο, ενώ στο σημείο επικράτησε ένταση, με κάποιες μαρτυρίες να κάνουν λόγο ακόμα και για απειλές για δολιοφθορά σε μηχανήματα.

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει, με εκβιαστικό τρόπο, το φοιτητικό κίνημα με την εξ αποστάσεως εξεταστική! Ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτές, σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων, απαντούν από κοινού με παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) του ΕΚΠΑ, ρίχνοντας τους σέρβερ του πανεπιστημίου, μπλοκάροντας έτσι την τηλεξεταστική».

Οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης.

#Εθνικό_και_Καποδιστριακό_Πανεπιστήμιο_Αθηνών #ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ #διοικητικοί_υπάλληλοι #φοιτητές
Keywords
Αναζητήσεις
ekpa-erixan-ton-server-gia-na-blokaroun-tis-ilektronikes-exetaseis.htm
Τυχαία Θέματα
ΕΚΠΑ, Έριξαν,ekpa, erixan