Εκλογές στην Τουρκία: 26 πολιτικά κόμματα δήλωσαν συμμετοχή

O επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβούλιου της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι συνολικά 26 πολιτικά κόμματα υπέβαλαν τις τελικές λίστες τους με τους υποψήφιους βουλευτές τους για τις γενικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα εξετάσει εάν τα εν λόγω πολιτικά κόμματα πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής μέχρι τις 11 Απριλίου.

Τα

κόμματα της κυβερνητικής Λαϊκής Συμμαχίας δηλαδή το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το Κόμμα Εθνικιστικης Δράσης (MHP), το Κόμμα Μεγάλης Ενότητας (BBP) και το Νέο Κόμμα Πρόνοιας (YRP) υπέβαλαν τις τελικές λίστες υποψηφίων χθες.

Η Συμμαχία του Έθνους της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάρει μέρος στις εκλογές της 14ης Μαΐου με τις λίστες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και του Καλού Κόμματος (İYİ). Τα άλλα τέσσερα κόμματα, το Κόμμα Ευδαιμονίας, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) και το Κόμμα του Μέλλοντος, πρότειναν 71 υποψηφίους βουλευτές από τη λίστα του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, το CHP πρότεινε συνολικά 76 υποψηφίους από πέντε κόμματα.

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μαζί με τις προεδρικές εκλογές στις 14 Μαΐου σε μια ιστορική χρονιά καθώς το 2023 σηματοδοτεί την 100η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

ΤΟΥΡΚΙΑεκλογέςκόμματαΕρντογάν
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα