Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες με ρεκόρ συμμετοχής

Με συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες και έφερε αναγκαστική παράταση της διαδικασίας, για να προλάβουν όλοι να ψηφίσουν, ολοκληρώθηκε στις 20.00 το βράδυ της Κυριακής (5/12) ο πρώτος γύρος των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Η προσέλευση του κόσμου είναι περίπου 35% υψηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2017, καθώς υπολογίζεται ότι ψήφισαν περίπου 280.000 άνθρωποι. Πολλοί περισσότεροι δηλαδή από τους 212.000 της προηγούμενης διαδικασίας εκλογής αρχηγού.

Τότε είχε εκλεγεί η Φώφη Γεννηματά και τώρα

αναζητείται ο διάδοχός της.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και μέχρι τις 20:00 υπολογίζεται ότι ψήφισαν περίπου 280.000 πολίτες.

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου και Παύλος Χρηστίδης αναμετρήθηκαν και τώρα μένει να δούμε αν υπάρχει νικητής από τον πρώτο γύρο ή αν οδηγούμαστε σε δεύτερη Κυριακή, κάτι που είναι και το πιθανότερο.

Ανδρουλάκης, Λοβέρδος και Παπανδρέου θεωρούνται οι επικρατέστεροι.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν πως γύρω στις 10 το βράδυ θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα πρώτα αποτελέσματα έρχονται από τη Μαγνησία, όπου στο Τρίκερι από το σύνολο των 31 ψήφων, ο Γ. Παπανδρέου έλαβε 16 ψήφους, ο Α. Λοβέρδος 8 και ο Ν. Ανδρουλάκης 7.

Το εκλογικό τμήμα του Βελεστίνου ανέδειξε πρώτο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σε 184 ψήφους, ο Ν. Ανδρουλάκης έλαβε 94 ψήφους, ο Γ. Παπανδρέου 56, ο Α. Λοβέρδος 32 και από μια ψήφο οι κ. κ. Γερουλάνος και Καστανίδης.

Στο εκλογικό της Ν. Αγχιάλου πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 56 ψήφους. Ο Γ. Παπανδρέου 47, ο Ν. Ανδρουλάκης 46, ο Χ. Καστανίδης 9 και ο Π. Χρηστίδης 8.

Στην Ελαφόνησο, έρχεται πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 41 ψήφους, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28, ενώ από μία ψήφο έλαβαν οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Χρηστίδης.

Στα Άγραφα ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 47 ψήφους και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 33 ψήφους, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 11, ο Παύλος Γερουλάνος με 2 και ο Παύλος Χρηστίδης με μία ψήφο.

Στην Πάτμο προηγείται με 58 ψήφους ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεύτερος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24 ψήφους και ο Γιώργος Παπανδρέου με 22.

Στη Λέρο προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης με 45 ψήφους και ακολουθούν Αν. Λοβέρδος με 38, Γ. Παπανδρέου με 32 και Π. Χρηστίδης με 33 ψήφους.

Στην Αμοργό πρώτος με 26 ψήφους εμφανίζεται ο Ν. Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Π. Χρηστίδης με 15 και ακολουθούν ο Γ. Παπανδρέου με 9, ο Αν. Λοβέρδος με 2 και ο Χ. Καστανίδης με μία ψήφο.

Στη Στυλίδα καταγράφεται πρωτιά του Ν. Ανδρουλάκη με 108 ψήφους, δεύτερος είναι ο Γ. Παπανδρέου με 57 ψήφους και τρίτος ο Αν. Λοβέρδος με 55 ψήφους.

Στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας πρώτος εμφανίζεται ο Ν. Ανδρουλάκης με 58 ψήφους, ενώ ακολουθούν: Γ. Παπανδρέου με 29, Αν. Λοβέρδος με 22, Π. Χρηστίδης με 23 και Π. Γερουλάνος με μία ψήφο.

Στο Μακροχώρι Ημαθίας προηγείται ο Αν. Λοβέρδος με 96 ψήφους, δεύτερος εμφανίζεται ο Ν. Ανδρουλάκης με 79 και ακολουθούν ο Γ. Παπανδρέου με 49 και ο Χ. Καστανίδης με 24 ψήφους.

Στο Σχηματάρι Βοιωτίας, πρώτος είναι ο Ν. Ανδρουλάκης και ακολουθούν: Αν. Λοβέρδος με 96 ψήφους και Γ. Παπανδρέου με 84 ψήφους.

Σύμφωνα με το δημόσιο κανάλι, οι πληροφορίες από τα επιτελεία των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν πως στην ψηφοφορία των ομογενών στην Αυστραλία προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 54 ψήφους. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 34 ψήφους και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 12 ψήφους. Ο Παύλος Χρηστίδης αποσπά 3 ψήφους και ισάριθμες ο Χάρης Καστανίδης, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος 2 ψήφους.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΠασοκΚΙΝΑΛεκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα