Εκλογές ΗΠΑ: Οργώνουν τις μεσοδυτικές πολιτείες Τραμπ και Μπάιντεν

Το Μίσιγκαν επισκέπτεται το Σάββατο ο Δημοκρατικός υποψήφιος, Τζο Μπάιντεν, έχοντας στο πλευρό του τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ενώ την ίδια ώρα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα βρεθεί εκ νέου στην Πενσιλβάνια, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο, που ο 77χρονος Μπάιντεν

θα παρουσιαστεί μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ σε δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις "drive-in" στις πόλεις Φλιντ και Ντιτρόιτ, στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Σημειώνεται πως ο 74χρονος Τραμπ είχε κερδίσει στις εκλογές του 2016 στην πολιτεία αυτή με πάρα πολύ μικρή διαφορά, 0,2 της μονάδας. Ωστόσο φέτος ο Μπάιντεν προηγείται εκεί στις δημοσκοπήσεις κατά επτά μονάδες. Η πολιτεία αυτή των βορειοανατολικών ΗΠΑ μετρά 16 μεγάλους εκλέκτορες από τους 270 που απαιτούνται για την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, οι δύο υποψήφιοι όργωσαν τα εδάφη των μεσοδυτικών πολιτειών, μια σημαντική περιοχή για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, η οποία έδωσε καλά αποτελέσματα στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο το 2016, ωθώντας τον προς τη νίκη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος των ΗΠΑ, υποβάθμισε ξανά την σοβαρότητα της πανδημίας, από την οποία ασθένησε και ο ίδιος, και προειδοποίησε κατά των σχεδίων του αντιπάλου του.

"Αν κολλήσετε, θα γίνετε καλύτερα και μετά θα έχετε ανοσία", είχε εξάλλου πει λίγες ώρες νωρίτερα στο Μίσιγκαν, την ώρα που η υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός πλήττει σφόδρα την οικονομία, ένα από τα δυνατά του σημεία έναντι των ψηφοφόρων.

Σημειώνεται πως η πανδημία έχει προκαλέσει περισσότερους από 230.000 νεκρούς στις ΗΠΑ. Η χώρα ξεπέρασε χθες το όριο των συνολικά 9 εκατομμυρίων κρουσμάτων νέου κορονοϊού, καταγράφοντας νέο ρεκόρ 100.000 και πλέον νέων κρουσμάτων το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Ο Μπάιντεν, έπειτα από εβδομάδες απομόνωσης στην έδρα του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, επισκέφθηκε χθες και αυτός τρεις πολιτείες σε μια ημέρα: Άιοβα, Μινεσότα και Ουισκόνσιν. Σε αντίθεση με τον αντίπαλό του, το πρώην δεξί χέρι του Ομπάμα τηρεί αυστηρά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία της COVID-19.

"Ο πρόεδρος Τραμπ σπέρνει τη διχόνοια. Πιστεύει ότι μπορεί να μας διχάσει", σημείωσε επίσης ο Δημοκρατικός υποψήφιος, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του στην Μινεσότα. Φορώντας μάσκα ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για περίπου 20 λεπτά, πολύ λιγότερο από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του.

Τέλος, σημειώνεται πως περισσότεροι από 86 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει εκ των προτέρων από τους περισσότερους από 230 εκατομμύρια ψηφοφόρους στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές ΗΠΑ, Οργώνουν, Τραμπ, Μπάιντεν,ekloges ipa, orgonoun, trab, bainten