Εκλογές ΗΠΑ: Καταλύτης για τους ψηφοφόρους το θέμα των κρυπτονομισμάτων

Τα κρυπτονομίσματα αναδεικνύονται ως «καυτό» θέμα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ φέτος, με πολλούς ψηφοφόρους να ανυπομονούν να ακούσουν τους υποψηφίους να αναφέρονται στη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Ομάδας Ψηφιακών Νομισμάτων (DCG) σε 1.201 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που διεξήχθη τον περασμένο μήνα, περίπου ένας στους πέντε ψηφοφόρους θεωρεί την κρυπτογράφηση μείζον ζήτημα στις εκλογές

του 2024.

Περίπου το 40% των ψηφοφόρων δήλωσαν ότι θέλουν οι υποψήφιοί τους να μιλήσουν περισσότερο για την κρυπτογράφηση, με τους περισσότερους ερωτηθέντες να συμφωνούν ότι η ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων χρειαζόταν «αναθεώρηση».

Το ενδιαφέρον είναι ότι, παρά τη συγκεκριμένη επιθυμία, μόνο το 14% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι έχει έκθεση σε κρυπτογράφηση και το 69% δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ακόμη ότι γνωρίζει καλά την εν λόγω κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

«Οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν είναι πεπεισμένοι ότι οι εκλεγμένοι πολιτικοί κατανοούν την καινοτόμο τεχνολογία όπως η κρυπτογράφηση, και περισσότεροι από τους μισούς ανησυχούν για το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής καταπνίγουν την καινοτομία μέσω υπερβολικών κανονιστικών περιορισμών», αναφέρει η έκθεση της DCG.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βρίσκονται επί του παρόντος σε ένα κομματικό πολιτικό αδιέξοδο σχετικά με την κρυπτογράφηση. Οι Δημοκρατικοί θέλουν αυστηρούς κανόνες στον κλάδο για την προστασία των καταναλωτών, όπως αυτοί του υπάρχοντος τραπεζικού συστήματος. Αντίθετα, οι Ρεπουμπλικάνοι αναζητούν προσαρμοσμένους κανονισμούς με πιο ελαφριά… πινελιά για να αποφύγουν την ώθηση της βιομηχανίας εκτός χώρας.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της βιομηχανίας κρυπτογράφησης, παρά το γεγονός ότι τήρησε σκληρή στάση απέναντι στο Bitcoin στο παρελθόν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ενέκριναν ψήφισμα στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα για την ακύρωση του SAB 121, μιας ρυθμιστικής οδηγίας που υποστηρίζεται από τον Λευκό Οίκο υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών και εμποδίζει τις τράπεζες να παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης.

Η έρευνα της DCG ανέφερε ότι το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ήταν πιο πιθανό να αγοράσει κρυπτονομίσματα εάν προσφέρονταν από μια αναγνωρισμένη, ελεγχόμενη εταιρεία.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ψηφοφόροι πολιτειών όπως το Μίσιγκαν, η Νεβάδα, το Οχάιο, η Μοντάνα, η Πενσυλβανία και η Αριζόνα.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_ΗΠΑ #κρυπτονομίσματα #Καταλύτης #ψηφοφόροι
Keywords
Αναζητήσεις
ekloges-ipa-katalytis-gia-tous-psifoforous-to-thema-ton-kryptonomismaton.htm
Τυχαία Θέματα