Εγνατία Οδός: Ισχύουν οι απαλλαγές (δωρεάν διελεύσεις μόνιμων κατοίκων) δημοτών

10:04 1/4/2024 - Πηγή: Reporter

Η “Εγνατία Οδος ΑΕ” ενημερώνει ότι κατά μήκος του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού συνεχίζουν να ισχύουν οι απαλλαγές (δωρεάν διελεύσεις μόνιμων κατοίκων) δημοτών, με βάση το ΦΕΚ 4156/Β`/29.11.2017.

Η διευκρίνιση αυτή έρχεται την ώρα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις η ανακοίνωση της απόφασης για αύξησης της τιμής των διοδίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας

Οδού Κώστας Κουτσούκος, μίλησε για το θέμα στην ΕΡΤ και είπε: «Ας ξεκινήσουμε από ένα διαχωρισμό που πρέπει να γίνει αντιληπτός στους τηλεθεατές. Η Εγνατία Οδός, ο αυτοκινητόδρομος, έχει σήμερα μία χρέωση ανά χιλιόμετρο -διότι έτσι υπολογίζονται τα διόδια- η οποία βρίσκεται στα 3 λεπτά. Οι υπόλοιπες χρεώσεις στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους είναι περίπου σε ένα ύψος 6 λεπτών.

Στη διαδικασία της παραχώρησης και στη σύμβαση της παραχώρησης, μία από τις υποχρεώσεις που υπάρχει, η οποία είναι μια σύμβαση που έχει χειριστεί το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ότι έπρεπε να αυξηθεί το διόδιο και σταδιακά σε ένα βάθος χρόνου (σε σχέση και με τα έργα που θα εκτελέσει ο παραχωρησιούχος, την αναβάθμιση δηλαδή διαφόρων αξόνων και τμημάτων αλλά και άλλων σημείων που έχει προφανώς μέσα η σύμβαση) θα φτάσει και θα αυξηθεί τελικά σε ένα ύψος το οποίο είναι προφανώς παρόμοιο σε όλη την Ελλάδα.

Άρα στη φάση αυτή και με βάση την υπογραφή που έγινε μεταξύ του παραχωρησιούχου και του ΤΑΙΠΕΔ, η αύξηση πήγε από 3 λεπτά το χιλιόμετρο στα 4 λεπτά το χιλιόμετρο (…)

Πρέπει να πάει στα 6 λεπτά σταδιακά, διότι αυτό είναι πραγματικά και το κόστος το οποίο υπάρχει στους αυτοκινητόδρομους. Αλλά δεν θα πάει αύριο, θα πάει σε ένα βάθος χρονου, σταδιακά».

Κληθείς να σχολιάσει το ότι, ουσιαστικά, με τα ανωτέρω έρχονται αυξήσεις 50% στην Εγνατία σε βάθος χρόνου, σημείωσε:

«Δεν γνωρίζω ακριβώς πόσο είναι, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ενδεχομένως πάνω από τρία έως πέντε χρόνια. Δεν θα είναι κάτι το οποίο είναι άμεσο. Αυτό που είναι άμεσο και πρέπει να το γνωρίζουν οι τηλεθεατές είναι ότι στην Εγνατία έχουμε δύο εκπτωτικά πακέτα -με βάση το Εγνατία Pass που έχουμε, τα οποία είναι ανάλογα με τις συχνές διελεύσεις που κάνει κάποιος, έχει μία έκπτωση – και μάλιστα υπάρχει ένα εκπτωτικό πακέτο, το οποίο αφορά μόνο τα Ι.Χ. το οποίο πάνω από έναν αριθμό διελεύσεων 20 – 30 διελεύσεων, φτάνει μέχρι 100% έκπτωση.

Αν λοιπόν κοιτάξει κανείς προσεκτικά σε αυτά τα πακέτα, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη έκπτωση σε σχέση με των διοδίων. Και το δεύτερο σημαντικό είναι ότι διατηρούνται επίσης και οι ελεύθερες διελεύσεις που έχουμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένες κάρτες ελεύθερης διέλευσης.

Και οι εκπτώσεις και η ελεύθερη διέλευση είναι κάτι το οποίο υφίσταται, συνεχίζει να υφίσταται. Ισχύουν αυτή τη στιγμή – Υπογράφηκε η παραχώρηση. Ισχύουν. Τη σύμβαση παραχώρησης και τις λεπτομέρειες της δεν τις έχουμε εμείς ως εταιρεία.

Εμείς δεν διαχειριστήκαμε τη σύμβαση παραχώρησης».

#Εγνατία_Οδός #διόδια
Keywords
Αναζητήσεις
egnatia-odos-ischyoun-oi-apallages-dorean-dielefseis-monimon-katoikon-dimoton.htm
Τυχαία Θέματα