Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σχεδιαστής Ρομπέρτο Καβάλι

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε απόψε (12/4) στο σπίτι του στη Φλωρεντία ο Ιταλός σχεδιαστής Ρομπέρτο Καβάλι.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσαν συγγενείς του, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του διάσημου σχεδιαστή είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Αφήνει πίσω του έξι παιδιά, με το μικρότερο να είναι ο Τζόρτζιο, μόλις ενός έτους. Δίπλα του τις τελευταίες ώρες, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια, ήταν η σύντροφός του, Σάντρα Νίλσον.

Η πορεία προς

την κορυφή

Ο Ρομπέρτο Καβάλι είχε περάσει πολύ δύσκολα παιδικά, ύστερα και από μια σκληρή ανατροφή μετά τη δολοφονία του πατέρα του, που όπως έλεγε τον άφησε βουβό μέχρι τα 18 του. «Ήμουν τοπογράφος, δούλευα σε ένα ορυχείο στο Valdarno. Δεν μίλησα μέχρι τα 18. Αλλά η ζωή ήταν ευγενική μαζί μου και με αντάμειψε για τα πάντα» είχε πει ο Καβάλι.

Πρωτοεμφανίστηκε στο χώρο της μόδας τη δεκαετία του 1970 στο πλευρό μεγάλων σταρ όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ το αποκαλυπτικό, εντυπωσιακό στυλ του εξακολουθούσε να προτιμάται χρόνια μετά από τις επόμενες γενιές διασημοτήτων, από την Κιμ Καρντάσιαν μέχρι την Τζένιφερ Λόπεζ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roberto Cavalli (@roberto_cavalli)

Ο Καβάλι είχε προτίμηση στις Ferrari, στα χοντρά πούρα και στα κομμένα πουκάμισα που ξεκουμπώνονταν για να αποκαλύπτουν το μαυρισμένο στήθος του. Παντρεύτηκε μια επιλαχούσα Μις Υφήλιο, είχε ένα μοβ ελικόπτερο και έναν αμπελώνα στην Τοσκάνη και ήταν αγαπημένος στο Χόλιγουντ.

Γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1940 στη Φλωρεντία, το κορυφαίο κέντρο δερματοποιίας της Ιταλίας, ο Καβάλι ήταν γνωστός για τη χρήση δέρματος και τζιν στις δημιουργίες του, όπως και για

Ο σχεδιαστής επιλέχθηκε το 2005 για να ανανεώσει τη λιτή στολή των κουνελιών του Playboy, πιστός στη φόρμα του, παρουσίασε μια εκδοχή σε λεοπάρ σχέδιο.

Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας έγινε πριν ένα χρόνο μπαμπάς για έκτη φορά σε ηλικία 82 ετών από την 38χρονη τότε σύντροφό του. Έχει άλλα πέντε παιδιά από δύο προηγούμενους γάμους και απέκτησε το τελευταίο του παιδί με την Σουηδή φίλη του Σάντρα Νίλσον.

#θάνατος #πέθανε #ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ_ΜΟΔΑΣ #ΡΟΜΠΕΡΤΟ_ΚΑΒΑΛΙ #ROBERO_CAVALLI
Keywords
Αναζητήσεις
efyge-apo-ti-zoi-o-diasimos-schediastis-roberto-kavali.htm
Τυχαία Θέματα