Έφτασε και στο Ηνωμένο Βασίλειο η μετάλλαξη Όμικρον- Δύο κρούσματα

Αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη, καθώς, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο (27/11), εντοπίστηκαν δύο κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο που αφορούν ταξίδια στη νότια Αφρική .

«Αργά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ένα στο Τσέλμσφορντ και το άλλο στο Νότινγχαμ», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.

Τα δύο αυτά άτομα και όλα τα μέλη των νοικοκυριών τους υποβάλλονται

εκ νέου σε διαγνωστικά τεστ και έχουν κληθεί να απομονωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και η ιχνηλάτηση των επαφών τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η Αγγλία θα προσθέσει ακόμη από τα ξημερώματα της Κυριακής το Μαλάουι, την Μοζαμβίκη, την Ζάμπια και την Ανγκόλα στην ταξιδιωτική «κόκκινη λίστα», στην οποία βρίσκονται ήδη η Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, η Ναμίμπια, η Νότια Αφρική και η Ζιμπάμπουε.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και ο αρχίατρος Κρις Γουίτι θα παραχωρήσουν αργότερα σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου για «να ανακοινώσουν περαιτέρω μέτρα», κατέληξε ο Τζάβιντ.

Ηνωμένο Βασίλειοκορονοιόςμετάλλαξη Όμικρον
Keywords
Τυχαία Θέματα