ΕΕ: Κοινός φορτιστής για όλες τις συσκευές μέχρι το 2024

15:27 7/6/2022 - Πηγή: Reporter

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε μια σημαντική συμφωνία σχετικά με τη χρήση κοινών φορτιστών για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι το φθινόπωρο του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, με την παραπάνω συμφωνία, κινητά τηλέφωνα, smartphones, tablets, e-readers, ασύρματα ακουστικά, ψηφιακές κάμερες, φορητά ηχεία και βιντεοκονσόλες χειρός θα πρέπει να έχουν αποκλειστικά θύρα φόρτιστης USB

τύπου C, ανεξαρτήτως τι μάρκας είναι.

Επιπλέον, η ταχύτητα φόρτισης θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη για συσκευές που υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση, επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίζουν τις συσκευές τους με την ίδια ταχύτητα με οποιονδήποτε συμβατό φορτιστή.

Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών θα πρέπει και αυτοί να υιοθετήσουν κοινούς φορτιστές, αλλά θα έχουν μια περίοδο χάριτος 40 μηνών μετά το 2024 για να προσαρμοστούν.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία, θα πρέπει να παρέχονται όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τα χαρακτηριστικά των νέων συσκευών στους καταναλωτές, έτσι ώστε να γνωρίζουν αν είναι συμβατοί οι τωρινοί φορτιστές τους.

{https://twitter.com/ThierryBreton/status/1534116702782472194}

«Χάρη στη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε σήμερα το πρωί, οι καταναλωτές θα κάνουν οικονομία σχεδόν 250 εκατ. ευρώ», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιομηχανίας, Τιερί Μπρετόν.

Μετά το καλοκαίρι, το σχέδιο αυτό θα πρέπει να εγκριθεί επισήμως από το Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ευρωπαϊκή Ενωσησυμφωνίακοινός φορτιστήςΚΙΝΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ2024
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμφωνία, 2024,symfonia, 2024