ΕΕ: Να μην επιτραπεί η είσοδος του Libra στις αγορές

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβαν την απόφαση να τηρήσουν σκληρή στάση απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Libra του Facebook.

Ειδικότερα, συμφώνησαν να μην επιτρέψουν την είσοδό τους σε ευρωπαϊκή αγορά έως ότου οι κίνδυνοι, που πηγάζουν από αυτά, αντιμετωπιστούν με ξεκάθαρο τρόπο.

Η κίνηση έρχεται να επιβεβαιώσει το αρνητικό κλίμα,

που είχε διαμορφωθεί, με την κριτική να έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα από τις ρυθμιστικές αρχές διεθνώς. Η ανησυχία έχει να κάνει με τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Καμία πλατφόρμα για stablecoin δεν θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως ότου οι νομικές ρυθμιστικές και εποπτικές προκλήσεις και οι κίνδυνοι προσδιοριστούν και αντιμετωπιστούν» αναφέρουν οι υπουργοί στην ανακοίνωσή τους. Τα stablecoins είναι ψηφιακά νομίσματα, όπως το Libra, που στηρίζονται συνήθως από παραδοσιακά νομίσματα και άλλα χρεόγραφα και διαφοροποιούνται άλλα, όπως το Bitcoin, που στηρίζονται στην τεχνολογία blockchain. Και τα δύο ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των κρυπτονομισμάτων.

Υπό την επίμονη πίεση από ρυθμιστικές αρχές το ένα τέταρτο των αρχικών υποστηρικτών του Libra, μεταξύ των οποίων οι Mastercard και Visa, εγκατέλειψαν το project τον Οκτώβριο.

Οι υπουργοί Οικονομικών καλούν την Κομισιόν να εξετάσει ρυθμιστικό πλαίσιο για όλα τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των stablecoins, στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου σχεδίου.

LibraΕυρωπαϊκή ΕνωσηFACEBOOK
Keywords
Τυχαία Θέματα