ΕΕ και ΗΠΑ επεξεργάζονται κοινό κώδικα δεοντολογίας για την ΑΙ

Το σχέδιο σύνταξης ενός κοινού «κώδικα δεοντολογίας» όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, ανακοίνωσαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο παραπάνω κώδικας θα είναι ανοιχτός σε όλες τις δημοκρατικές χώρες και θα εφαρμόζεται εθελοντικά στον τομέα αυτόν.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε το σχέδιο του κώδικα δεοντολογίας για την τεχνητή νοημοσύνη», σημείωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκέτε Βεστάγκερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σουηδία μαζί με τον υπουργό

Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως γνωστοποίησε ο Μπλίνκεν, ο στόχος είναι «να καθοριστούν εθελοντικοί κανόνες που θα είναι ανοιχτοί σε όλες τις χώρες οι οποίες συμμερίζονται τις ίδιες αξίες».

Βασική ιδέα είναι να παρουσιαστεί «πολύ, πολύ σύντομα» μια οριστική πρόταση επί της οποίας «θα μπορούσαν να δεσμευτούν εθελοντικά» οι αμερικανικοί κολοσσοί του τομέα, όπως η Microsoft, η Meta και η Google, εξήγησε η Βεστάγκερ.

«Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμμερίζονται την κοινή άποψη ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζουν και κινδύνους για την κοινωνία μας», ανέφεραν στο τελικό ανακοινωθέν τους ΗΠΑ και Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Ευρώπη, όσο και η Κίνα και οι ΗΠΑ, επιθυμούν να αποκτήσουν νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη

ΗΠΑΕΕτεχνητή νοημοσύνηκώδικαςδεοντολογία
Keywords
Αναζητήσεις
ee-kai-ipa-epexergazontai-koino-kodika-deontologias-gia-tin-ai.htm
Τυχαία Θέματα