Εδραιώνεται πάνω από τα $27.000 το Bitcoin και ανεβαίνει

Το Bitcoin ανέβηκε πάνω από το επίπεδο τιμής των 27.000 δολαρίων και επεκτείνει τα κέρδη του τη Δευτέρα (18/9), με Ethereum να διατηρείται πάνω από τα επίπεδα υποστήριξης, αν και οι αποφάσεις για τα επιτόκια που αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα ενδέχεται να ασκήσουν πτωτική πίεση.

Οι αγορές παρέμειναν γενικά «χλιαρές» το Σαββατοκύριακο, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση να αυξάνεται μόλις 0,4% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko. Οι ρευστοποιήσεις συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτογράφησης έφτασαν μόλις τα 48 εκατομμύρια δολάρια, το χαμηλότερο

επίπεδό τους από τα μέσα Αυγούστου, ενώ και τα γενικότερα στοιχεία δεν δείχνουν ιδιαίτερη όρεξη για ρίσκο.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε, όμως, θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια, με τους αναλυτές να λένε ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

«Οι αγορές θα μπορούσαν να κινηθούν νευρικά τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις δεδομένων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, με τις κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών να ανακοινώνουν νέες αποφάσεις για τα επιτόκια αργότερα αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Σάιμον Πίτερς, αναλυτής αγοράς στην επενδυτική πλατφόρμα eToro, στο CoinDesk.

«Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός μειώνεται και στις οικονομίες, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η υποχώρηση μπορεί να μην είναι ακόμη πλήρως αισθητή. Όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, τα κρυπτονομίσματα είναι ευαίσθητα στις προσδοκίες των επιτοκίων, επομένως οποιαδήποτε αυστηρότερη στάση θα μπορούσε να πλήξει το επενδυτικό κλίμα», επεσήμανε.

Το Bitcoin, πάντως, έχει πάρει… φόρα, με την κεφαλαιοποίησή του να είναι λίγο πάνω από τα 520 δισεκατομμύρια δολάρια και την κυριαρχία του έναντι των altcoins ελαφρώς πάνω από 49%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, παραμένει ακόμα λίγο πάνω από το 1,060 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Βitcoin «σκαρφαλώνει» 3,07% στα 27.400,35 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 2,08% στα 1.665,66 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 4,46% στα 19,92 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 1,90% στο 0,25503162 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 2,05% στα 4,22 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,59% στο 0,06292829 δολάριο και το Shiba Inu ανεβαίνει 1,14% στο 0,00000740 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
edraionetai-pano-apo-ta-27000-to-bitcoin-kai-anevainei.htm
Τυχαία Θέματα