Έδωσαν τα χέρια κυβέρνηση - DΤ για το 10% του ΟΤΕ στα 410 εκατ. ευρώ

12:24 2/6/2011 - Πηγή: Reporter
Έδωσαν τα χέρια κατά τη χθεσινή τους συνάντηση το Οικονομικό επιτελείο με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Deutsche Telecom για την πώληση του 10% του ΟΤΕ και μάλιστα με τίμημα 410 εκατ. ευρώ. Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα το υπουργείο Οικονομικών στόχος είναι η άμεση μεταβίβαση του ποσοστού του Οργανισμού στο γερμανικό όμιλο, έχοντας δώσει χρονικό περιθώριο έως τα τέλη του Ιουνίου.
Παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί δεν
κρύβουν καθόλου το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού στον ΟΤΕ και συγκεκριμένα για το υπόλοιπο 6%, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στη συνάντηση και των δύο πλευρών δεν έγινε καμία αναφορά ως προς το ζήτημα αυτό.

Στο μεταξύ, καθώς την Τετάρτη δεν διευκρινίστηκαν οι λεπτομέρειες της μεταβίβασης του 10% του Οργανισμού στην Deutsche Telecom, οι βάσεις διαπραγμάτευσης θα αποτελέσουν αντικείμενο νέων επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Συνεπώς καμία συζήτηση δεν έλαβε χώρα σχετικά με την περικοπή του εργασιακού κόστους στον ΟΤΕ, καθώς όπως είχε διαρρεύσει πριν τη χθεσινή συνάντηση, οι Γερμανοί έχουν θέσει ως όρο για την πώληση του 10% του ΟΤΕ τη μείωση του εργασιακού κόστους, που σηματοδοτεί είτε τη μεταβίβαση προσωπικού είτε την άρση της μονιμότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα