Έχασε τη... φόρα της η Wall Street- Σκαρφαλώνει το πετρέλαιο

Αντιστράφηκε... αρνητικά το κλίμα στη Wall Street τη Δευτέρα (18/7), με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν απώλειες μετά τη... φόρα που είχαν πάρει.

Ο Dow Jones έχασε 215,65 μονάδες, ή 0,69%, στις 31.072,61, επιταχύνοντας τις απώλειες την τελευταία ώρα διαπραγμάτευσης και διαγράφοντας ένα άλμα 356 μονάδων νωρίτερα μέσα στη συνεδρίαση. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,84% στις 3.830,85 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 0,81% στις 11.360,05 μονάδες.

Οι απώλειες στο φινάλε έρχονται έπειτα από ρεπορτάζ του Bloomberg

που ανέφερε ότι η Apple σχεδιάζει να επιβραδύνει τις προσλήψεις και τις δαπάνες για ανάπτυξη το επόμενο έτος για να αντιμετωπίσει μια πιθανή ύφεση. Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν σχεδόν 2,1%.

Μια ισχυρή έκθεση κερδών από την Goldman Sachs ενίσχυσε αρχικά τις μετοχές, μετά από μικτά αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα από τις τράπεζες JPMorgan Chase και Morgan Stanley, αν και ορισμένοι στη Wall Street προειδοποίησαν τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της αναμενόμενης περιόδου ασταθούς κερδοφορίας.

«Προβλέπουμε ότι η αστάθεια θα παραμείνει υψηλή καθώς η αγορά εναλλάσσεται μεταξύ του κινδύνου ύφεσης και των πιθανοτήτων ήπιας προσγείωσης κάθε φορά που προκύπτουν νέα δεδομένα», εξήγησε ο Σκοτ Κρόνερτ της Citi.

Τη Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον είπε ότι ο πληθωρισμός είναι «βαθιά εδραιωμένος» στην οικονομία. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 5,6% σε ένα σημείο πριν υποχωρήσουν και κλείσουν τη μέρα με άνοδο 2,5%.

Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με το μπρεντ να είναι ξανά ξεκάθαρα πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό πολύ κοντά εκεί.

Οι τιμές «σκαρφάλωσαν» μετά και την αποτυχία του Τζο Μπάιντεν να λάβει κάποια υπόσχεση αύξησης παραγωγής του πετρελαίου κατά τις συναντήσεις που είχε στην περιοδεία το στη Μέση Ανατολή με τον Σαουδάραβα διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ.

Οι φόβοι για ύφεση παραμένουν, αλλά αντισταθμίζονται από αυτούς της περιορισμένης προσφοράς, με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία να συνεχίζεται.

Το αμερικανικό αργό ανέβηκε 4,56% στα 98,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κέρδισε 4,48% στα 105,69 δολάρια το βαρέλι.

Μάζεψε μέρος της... χασούρας ο χρυσός

Ανοδικά έπειτα από πέντε συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών ξεκίνησε την εβδομάδα ο χρυσός, βοηθούμενος και από την υποχώρηση της τιμής του δολαρίου.

Το πολύτιμο μέταλλο κέρδισε 0,517% στα 1.706,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι ανέβηκε 0,18% στα 18,628 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός 2,47% στα 3,3138 δολάρια η λίβρα.

Wall StreetΠΕΤΡΕΛΑΙΟDow JonesS&P 500Nasdaq
Keywords
Τυχαία Θέματα