e-bike: Η Van Moof συγκέντρωσε $128 εκατ. για να επεκταθεί

Η Ολλανδική εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων, Van Moof, δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει $128 εκατομμύρια για να επεκτείνει την παραγωγή της και να επιταχύνει την ανάπτυξή της, σε έναν επενδυτικό κύκλο που οδηγήθηκε από την εταιρεία Hillhouse Capital.

Η Van Moof, η οποία συγκέντρωσε $53.5 εκατομμύρια το 2020 εν μέσω μίας ραγδαίας αύξησης στην ζήτηση των ποδηλάτων που προκλήθηκε από

την πανδημία, κατασκευάζει φουτουριστικά e-bikes με την μπαταρία να είναι ενσωματωμένη στον σκελετό, τα οποία πωλούνται για περίπου $2000 το καθένα.

Η εταιρεία θα “χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να αυξήσει τις παραγωγικές δυνατότητές της, να συνεχίσει την παραγωγή νέας τεχνολογίας, να βελτιώσει τις προδιαγραφές των ποδηλάτων και την αξιοπιστία τους και να σπάσουν κάποια ακόμη εμπόδια για την ποδηλασία”.

Η Van Moof δεν έχει αποκαλύψει τους αριθμούς πωλήσεων. Ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2020 ότι είχε πωλήσεις αξίας πάνω από $100 εκατομμύρια για τους προηγούμενους 24 μήνες. Είπε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι οι πωλήσεις είχαν τριπλασιαστεί εκείνο τον χρόνο από το 2019 καθώς οι άνθρωποι ανακαλύψαν τα e-bikes στην πανδημία.

Η εταιρεία είπε ότι η “κοινότητα” των ποδηλατών αποτελείται από πάνω από 155,000 άτομα.

Άλλοι επενδυτές στον κύκλο συμπεριλαμβάναν τον Gillian Tans, τον πρώην CEO της Booking.com, καθώς και άλλους ήδη υπάρχοντες επενδυτές όπως οι Norwest Venture Partners, Felix Capital, Balderton Capital και TriplePoint Capital.

ποδήλαταηλεκτρικά ποδήλαταΟλλανδία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα