Δύο υποψήφιοι επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Virgin Atlantic

Η Greybull Capital η οποία ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Monarch και το fund της Wall Street, Apollo Global Management, εξετάζουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, το ενδεχόμενο να επενδύσουν στην Virgin Atlantic, του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph

που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, τα δύο επενδυτικά σχήματα σχεδιάζουν να ξεκινήσουν σύντομα διαπραγματεύσεις με την Houlihan Lokey, τον οικονομικό σύμβουλο του βρετανικού αερομεταφορέα.

Η είδηση έρχεται λίγο μετά από την ανακοίνωση ότι η Virgin Atlantic προσέλαβε την Alvarez & Marsal ως σύμβουλο για την περίπτωση που η αεροπορική εταιρεία θα αναγκαστεί να καταφύγει σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Ο αερομεταφορέας έχει επιδοθεί σε αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων για την διάσωση του, μετά την απόρριψη από πλευράς του βρετανικού κράτους για παροχή βοήθειας ύψους 500 εκατ. λιρών. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι επαφές με πιθανούς ιδιώτες επενδυτές ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά καθυστέρησαν καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τις απολύσεις 3.150 εργαζομένων εξαιτίας του οικονομικού πλήγματος που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Virgin AtlanticΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑαερομεταφορές
Keywords
Τυχαία Θέματα