ΔΣΑ: Πειθαρχικές διώξεις κατά δικηγόρων που συμμετέχουν σε «τηλεδίκες»

18:28 7/7/2022 - Πηγή: Reporter

Στο στόχαστρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μπαίνουν δικηγόροι που συμμετέχουν στα «παράθυρα» των τηλεοπτικών καναλιών και διεξάγουν «τηλεδίκες» επί εκκρεμών υποθέσεων που απασχολούν έντονα τους πολίτες.

Ο ΔΣΑ ξεκίνησε πανελλαδικές πειθαρχικές διώξεις εναντίον τους, με την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών

Συλλόγων Ελλάδος να έχει εκφράσει έτσι κι αλλιώς ήδη «τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή της σε όποιες αντιδεοντολογικές συμπεριφορές» δικηγόρων που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά «παράθυρα».

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου, επιλήφθηκε αυτεπάγγελτα του θέματος και άσκησε πανελλαδικά πειθαρχικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου (in rem), οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζονται στα τηλεοπτικά «παράθυρα» και εκπομπές επί εκκρεμών υποθέσεων. Εκτιμάται ότι οι ελεγχόμενοι θα είναι περίπου 20 δικηγόροι.

Οι πειθαρχικές διώξεις δεν είναι προσωποποιημένες, αλλά ο αρμόδιος εισηγητής που θα οριστεί θα εξατομικεύσει ποια άρθρα του Κώδικα Δικηγόρων έχουν παραβιαστεί κατά περίπτωση από τους ελεγχόμενους πειθαρχικά δικηγόρους.

Ο κ. Κωνσταντίνου ζήτησε μάλιστα από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα να του στείλουν βιντεοκασέτες των δελτίων ειδήσεων και των τηλεοπτικών εκπομπών στις οποίες συμμετέχουν δικηγόροι.

Δικηγορικός Σύλλογος ΑθηνώνδικηγόροιτηλεδίκεςΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα