Δραματική μείωση του τζίρου των κρεοπωλείων

12:48 3/4/2020 - Πηγή: Reporter

Αντιμέτωπα με αισθητή μείωση των εσόδων βρίσκονται τα κρεοπωλεία της χώρας, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.



Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), Σταύρος Πέρρος τονίζει στο Reporter ότι ο τζίρος παρουσιάζει μείωση κατά 70% και εξηγεί ότι «η αυξημένη καταναλωτική κίνηση που παρατηρήθηκε μετά την εξαγγελία των κυβερνητικών μέτρων, πλέον είναι πολύ περιορισμένη. Το κλείσιμο των εστιατορίων ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα

και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν φέτος λόγω του κορονοϊού, ο κ. Πέρρος επισημαίνει ότι οι κρεοπώλες είναι προβληματισμένοι και παροτρύνει τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν νωρίτερα τις παραγγελίες τους. Σύμφωνα με τον κ. Πέρρο, πρέπει μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου, να έχουν γίνει οι περισσότερες παραγγελίες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι καταναλωτές. Επίσης, σημειώνει ότι οι κρεοπώλες της χώρας ακολουθούν τις οδηγίες της κυβέρνησης και εφαρμόζουν όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

Η ιδιαίτερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά έχει στρέψει πολλούς κρεοπώλες στην υπηρεσία του delivery. Ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ υπογραμμίζει ότι και παλαιότερα τα κρεοπωλεία έκαναν παραδόσεις κατ' οίκον, αλλά όπως είναι φυσιολογικό, τώρα έχουν αυξηθεί. Ωστόσο, προσθέτει, ο αριθμός των παραδόσεων παρουσιάζει πτώση, εντείνοντας το πρόβλημα ρευστότητας.

Τέλος, ο κ. Πέρρος αναφέρει ότι οι κρεοπώλες ζητούν την ένταξή τους στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό, καθώς τα έξοδα για τις επιχειρήσεις είναι πολλά και οι τζίροι, όπως επισημάνθηκε αρκετά περιορισμένοι.

Γιώργος Γεωργίου

κρεοπωλείαΣταύρος Πέρρος ΠΟΚΚκορονοιόςΠανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλώντζίροςμέτρα στήριξης
Keywords
Τυχαία Θέματα