Δραματική διάσωση ναυτικών από φλεγόμενο πλοίο στην Κίνα

08:21 6/9/2022 - Πηγή: Reporter

Δεκαεννέα ναυτικοί που επέβαιναν σε ένα κινεζικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Zhong Zhou Chang Hong, διασώθηκαν από τοπικό προσωπικό έρευνας και διάσωσης, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο.

Μονάδα του Υπουργείου Μεταφορών της Κίνας έλαβε κλήση για βοήθεια και απέστειλε δύο ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά πλοία στο Zhong Zhou Chang Hong, το οποίο βρισκόταν σε ύδατα 130 χλμ βορειοανατολικά της Xiamen, στην επαρχία Fujian.

Το πλοίο, κατασκευής 2020, που ανήκει στην Anhui Zhongzhou Shipping, είχε αναχωρήσει

από το Qinzhou στις 31 Αυγούστου και επρόκειτο να φτάσει στο Rizhao στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο China National Emergency Broadcasting είπε ότι η κατάσταση ήταν επικίνδυνη καθώς το πλοίο είχε χάσει την ισχύ του.

Οι διασώστες αντιμετώπισαν επίσης τον τυφώνα Hinnamnor, τον μακράν ισχυρότερο τυφώνα φέτος, καθώς τα κύματα είχαν ύψος 2 μέτρα.

Τα ελικόπτερα παρέλαβαν 14 από τους 19 ναυτικούς στο Zhong Zhou Chang Hong. Οκτώ μεταφέρθηκαν στα πυροσβεστικά σκάφη και έξι μεταφέρθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Xiamen Gaoqi. Οι άλλοι πέντε ναυτικοί επέμειναν να παραμείνουν στο Zhong Zhou Chang Hong για να προστατεύσουν το πλοίο, αλλά τελικά πείστηκαν να επιβιβαστούν στο σκάφος διάσωσης.

Στη συνέχεια, τα πυροσβεστικά σκάφη έσβησαν τη φωτιά στο Zhong Zhou Chang Hong.

ναυτικοίναυάγιοδιάσωσηΠλοία
Keywords
Τυχαία Θέματα