Δράμα στο Μαρόκο: Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί λόγω σεισμού

18:05 9/9/2023 - Πηγή: Reporter

Δραματικές στιγμές ζουν εδώ και κάποιες ώρες οι κάτοικοι του Μαρακές, καθώς από τα ξημερώματα του Σαββάτου λόγω ισχυρού σεισμού 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, έχουν προκληθεί σοβαρότατες υλικές ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί πάνω από 1.000 νεκροί.

Ακόμη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε τμήματα των ιστορικών τειχών του Μαρακές.

Τα τείχη αυτά περικλείουν τις ιστορικές συνοικίες Medina του Μαρακές και σχεδιάστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του 12ου αιώνα.

Σύμφωνα

με το CNN, οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν σε ορεινές περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού που ήταν δύσκολο να προσεγγιστούν, ενώ οι ομάδες διάσωσης δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν τις χειρότερα πληγείσες περιοχές μετά την καταστροφή των δρόμων.

Οι Βασιλικές Ένοπλες Δυνάμεις του Μαρόκου προειδοποίησαν ότι οι κάτοικοι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις επόμενες δονήσεις.

«Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί και να λαμβάνετε μέτρα ασφαλείας λόγω του κινδύνου μετασεισμών», έγραψαν σε ανάρτηση οι Ένοπλες Δυνάμεις στην πλατφόρμα του X.

ΜαρόκοΝΕΚΡΟΙσεισμός
Keywords
Αναζητήσεις
drama-sto-maroko-xeperasan-tous-1000-oi-nekroi-logo-seismou.htm
Τυχαία Θέματα