ΔΝΤ προς κεντρικές τράπεζες: Μη βιαστείτε να μειώσετε τα επιτόκια

Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο δεν θα πρέπει να βιαστούν να «χαλαρώσουν» τον αγώνα τους ενάντια στον πληθωρισμό, ακόμη και όταν η Federal Reserve σηματοδοτήσει τον δικό της άξονα πολιτικής το επόμενο έτος, δήλωσε την Παρασκευή (15/12) η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Μερικές φορές οι χώρες δηλώνουν πρόωρα τη νίκη και μετά ο πληθωρισμός εδραιώνεται περισσότερο και ο αγώνας γίνεται σκληρότερος», δήλωσε η γενική διευθύντρια του

ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε δημοσιογράφους στη Σεούλ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, Η επικεφαλής του Ταμείου εξέφρασε την επιφυλακτικότητά της μετά την απόφαση της Fed την Τετάρτη, δηλώνοντας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της στρέφουν την προσοχή τους στη μείωση του κόστους δανεισμού το 2024.

Η Γκεοργκίεβα είπε ότι η Fed είχε δίκιο να σηματοδοτήσει την περιστροφή της με βάση τα στοιχεία στις ΗΠΑ, ωστόσο οι άλλες κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να εξετάσουν τα δικά τους δεδομένα.

«Τώρα που ο πληθωρισμός μειώνεται και επιβραδύνεται, αλλά σε διαφορετικά σημεία σε διαφορετικές χώρες, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να βαθμονομούν τις δικές τους ενέργειες σύμφωνα με τις εγχώριες συνθήκες», είπε.

Η καταπολέμηση του πληθωρισμού βρίσκεται στο «τελευταίο μίλι», τόνισε, δίνοντας μία νότα αισιοδοξίας στις δηλώσεις της.

#Διεθνές_Νομισματικό_Ταμείο #Κρισταλίνα_Γκεοργκίεβα #Bloomberg #FEDERAL_RESERVE
Keywords
Τυχαία Θέματα