Διπλό ιστορικό υψηλό στην Wall Street
Πάνω από σημαντικά ορόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης (2/7) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά, με τον πρώτο να ξεπερνά τις 5.500 μονάδες και τον δεύτερο τις 18.000 μονάδες, αμφότεροι για πρώτη φορά στα χρονικά.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,62% στις 5.509,01 μονάδες, σημειώνοντας το πρώτο του κλείσιμο πάνω από το όριο των 5.500 μονάδων. Ο Nasdaq
Οι μετοχές ενισχύθηκαν καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ έκανε λόγο για πρόοδο στον πληθωρισμό, αλλά επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια. «Θέλουμε να είμαστε πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2% προτού ξεκινήσουμε τη διαδικασία της νομισματικής χαλάρωσης», πρόσθεσε.
Η Tesla «ανέβασε» τον S&P 500 και τον Nasdaq, καθώς ο κολοσσός ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ ανακοίνωσε καλύτερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις για το δεύτερο τρίμηνο. Αντίθετα, η Nvidia υποχώρησε κατά 1,3%, καθώς οι επενδυτές αμφισβήτησαν εάν η πρωταγωνίστρια στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να συνεχίσει το ράλι της και στο β’ εξάμηνο. Σημειώνεται πως η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο περίπου 147% εντός του 2024.
Ο όγκος των συναλλαγών είναι πιθανό να μειωθεί αισθητά για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κλείνει νωρίς την Τετάρτη και δε θα ανοίξει την Πέμπτη 4 Ιουλίου, καθώς είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ.
Στα μάκρο της ημέρας, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 221.000 στις 8,140 εκατ. τον Μάιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα στις 7,919 εκατ. θέσεις από 8,059 εκατ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για 7,910 εκατ. θέσεις τον Μάιο.
Απώλειες σήμερα για τις τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί από το υψηλό δύο μηνών. Οι traders αξιολογούν τον κίνδυνο μιας εμπόλεμης σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, ενώ παρακολουθούν επίσης την πιθανή απειλή του τυφώνα Beryl για τα διυλιστήρια της ακτής του Κόλπου του Μεξικού.
Η τιμή του αργού τύπου West Texas Intermediate διαμορφώθηκε στα 82,81 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 57 σεντς ή 0,68%. Αντίστοιχα, η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε πτώση 36 σεντς ή 0,42% στα 86,24 δολάρια το βαρέλι. Υπενθυμίζεται πως οι τιμές του πετρελαίου κέρδισαν 6% τον περασμένο μήνα, μετά την υποχώρηση του Μαΐου.
Πτωτικές τάσεις για τον χρυσό, στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού και την μείωση των επιτοκίων. Οι τιμές του spot χρυσού κινούνταν πτωτικά 0,3% στα 2.323,88 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με υποχώρηση της τάξης του 0,2% στα 2.333,40 δολάρια.
#WALL_STREET_ΗΠΑ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Επέκταση του εργοστασίου κατασκευής διατάξεων ετικετοποίησης για τον όμιλο Θεοδώρου
- Η μαφία της οικοδομής πίσω από το έγκλημα στο Ψυχικό - Οι τρεις διαμάχες του 54χρονου που ερευνά η ΕΛΑΣ
- Η αγαπημένη θυγατέρα του Ομίλου, το 12% της Eurobank, Andrea Orcel και UniCredit, Εργατικοί anti-Brexit και Keir Starmer
- ECDM EXPO 2024: AI και customer journey στο επίκεντρο της διοργάνωσης
- Μειώνονται οι κρατικές ενισχύσεις
- Euro 2024: Τα ζευγάρια στη φάση των «8» – Πότε είναι οι αγώνες
- Sports Marketing: Σκοράροντας στην καρδιά των φιλάθλων
- Demand for containerships rises – What do Greeks buy
- H ελληνική εταιρεία παιχνιδιών με μεικτό περιθώριο κέρδους 50%
- Απορρίπτονται επτά στα 10 αιτήματα επίλυσης φορολογικών διαφορών
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- Τελευταία Νέα Reporter
- Διπλό ιστορικό υψηλό στην Wall Street
- Cenergy: Προχωρά η μεγάλη επένδυση στις ΗΠΑ-Αγόρασε οικόπεδο στη Βαλτιμόρη
- Πώς συνδέονται ο υψηλός πληθωρισμός και η… Τέιλορ Σουίφτ
- Αποστολάκη: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός
- Δύο σεισμοί 4,5 και 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησαν το Ηράκλειο
- Μητσοτάκης στο Economist: Εκλογές το 2027 - Εστιάζουμε στις μεταρρυθμίσεις
- Σαρωτικό το πέρασμα του κυκλώνα Μπέριλ στην Καραϊβική- 4 νεκροί
- Δημοκρατικός βουλευτής θέτει ανοιχτά ζήτημα απόσυρσης του Μπάιντεν
- Η Ελλάδα αποκτά 7 μικροδορυφόρους παρατήρησης γης εντός του 2026
- Κασσελάκης: Να σταματήσει η συζήτηση περί συγκόλλησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- ΠΑΣΟΚ: Και η Νάντια Γιαννακοπούλου υποψήφια για την προεδρία
- Η δύσκολη επόμενη ημέρα στα... χαρακώματα Μητσοτάκη - Σαμαρά
- Κ. Μητσοτάκης: «Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 καινούργια λεωφορεία»
- Μέχρι πότε και γιατί δόθηκε παράταση για τη σύνδεση με IRIS
- Κακοκαιρία εξπρές: Νέο έκτακτο δελτίο – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»
- Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο από τη στιγμή που χαστουκίζει υπάλληλο του αεροδρομίου - Τι απαντά ο πρώην υπουργός
- Sports Marketing: Σκοράροντας στην καρδιά των φιλάθλων
- Όλ. Κεφαλογιάννη: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού ως μείζονα προτεραιότητα
- Χρηματιστήριο: Η… περίεργη φάση, η απουσία καταλυτών και το «περίμενε» των επενδυτών
- Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ: Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 καινούργια λεωφορεία



