Διορία ενός μήνα από τη ΔΕΗ στη Λάρκο

Η διοίκηση της ΔΕΗ φαίνεται να δίνει προθεσμία έως τα τέλη Ιανουαρίου, ώστε να συμμορφωθεί με τον διακανονισμό για τις οφειλές της, που υπερβαίνουν τα 340 εκατ. ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, φέρεται να διαμηνύει ότι θα ακολουθήσει το δρόμο των αναγκαστικών μέτρων.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Στάσσης τη Δευτέρα κατά την διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των

μετόχων, που κλήθηκε να εγκρίνει τις αλλαγές στο καταστατικό, η βιομηχανία νικελίου αποτελεί μεγάλη «πληγή» για τη ΔΕΗ.

Ο ίδιος παρακολουθεί στενά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την εξυγίανση της βιομηχανίας, αλλά εάν αυτές δεν αποδώσουν άμεσα, η ΔΕΗ δεν θα διστάσει να κατεβάσει το διακόπτη και να κάνει το επόμενο βήμα για να διασφαλίσει την εξόφληση των χρεών.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ελέγχει το 11,4% της βιομηχανίας, το οποίο απέκτησε τα προηγούμενα χρόνια λόγω συνεχόμενων μετοχοποιήσεων χρεών.

Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος επεξεργάζεται όλα τα πιθανά σενάρια για την ΛΑΡΚΟ, με πιθανότερο να επιλεγούν οι προβλέψεις του νόμου 3429 /2005 για την εκκαθάριση εν λειτουργία επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προβλήματα στη διάρθρωσης ιδίων κεφαλαίων και ικανοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΔΕΗΛάρκοΓιώργος Στάσσης
Keywords
Τυχαία Θέματα