Δημοσκόπηση: Ο Τσίπρας καταλληλότερος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ- Διχασμένο το ΠΑΣΟΚ

Το πολιτικό σκηνικό μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτυπώνει η τελευταία δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, με τις εσωκομματικές εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

να είναι, επίσης, στο επίκεντρο.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει προβάδισμα 15,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά 2%.

Όσον αφορά τον πιο δημοφιλή πολιτικό αρχηγό, την πρωτιά κερδίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ακολουθεί, με μικρή διαφορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 40% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασελάκη, η οποία οδήγησε σε νέες εσωκομματικές εκλογές, ενώ το 57,4% δήλωσε ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8%, ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 17,9% και ακολουθούν: Παύλος Πολάκης με 7,4%, Όλγα Γεροβασίλη με 4,7%, Νικόλας Φαραντούρης με 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος με 1,2%.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του κόμματος θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί Πρόεδρος σε ποσοστό 35,2%, ενώ το 59% προτιμά κάποιο άλλο πρόσωπο.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, η συντριπτική πλειοψηφία (78,7%) θεωρεί ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί η μεταναστευτική πολιτική, ενώ υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%.

Ως προς τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας, καθώς και η βελτίωση του συστήματος υγείας (43,2%). Το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ το 33,3% τις κρίνει θετικά.

#δημοσκόπηση #GPO #ΝΔ #Πασοκ #ΣΥΡΙΖΑ #εσωκομματικές_εξελίξεις #ΔΕΘ
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-o-tsipras-katalliloteros-archigos-tou-syriza--dichasmeno-to-pasok.htm
Τυχαία Θέματα