Δημοσκόπηση: Έντονη δυσαρέσκεια για την κυβερνητική στάση απέναντι στην ακρίβεια

Μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών όσον αφορά στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις ανατιμήσεις, δείχνει το δεύτερο σκέλος της δημοσκόπησης της εταιρείας Abacus Research για λογαριασμό του Alpha.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο θέμα της ακρίβειας, αυτό απασχολεί τους πολίτες όσο και η πανδημία. Έτσι, στην ερώτηση «πώς θα αξιολογούσατε τη στάση της κυβέρνησης», το 54% απάντησε «αρνητικά». Το 26% ανέφερε «ούτε θετικά, ούτε αρνητικά», ενώ το 19% την αξιολογεί «αρνητικά». Το άλλο 1% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Η δημοσκόπηση

επικεντρώθηκε και στο πολιτικό σκηνικό και τις αλλαγές που φέρνει η αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Τα άτομα που συμμετείχαν, ρωτήθηκαν αν αυτή η αλλαγή «επιδρά στο κομματικό σκηνικό», με το 76% να λέει «ναι», το 19% «όχι» και το 5% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Αναφορικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη έγινε η ερώτηση από πού θα εισπράξει ψήφους, εάν γίνονταν εκλογές, με το 72% να λέει πως θα κερδίσει ψηφοφόρους από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Το 25% λέει μόνο από ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το άλλο 3% από τη Νέα Δημοκρατία.

Σχετικά με την πιθανότητα ψήφου για ΚΙΝΑΛ, το 63% λέει πως «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», το 24% πως «είναι πιθανόν», το 4% ότι είναι «βέβαιο» και το άλλο 9% «δεν ξέρει, δεν απαντά».

Για τις επόμενες εκλογές και πότε πρέπει να γίνουν, η πλειοψηφία, και συγκεκριμένα το 75%, απαντά «στα μέσα του 2023» δηλαδή στο τέλος της τετραετίας, «μέσα στο 2022» λέει το 23%, ενώ το άλλο 2% «δεν ξέρει, δεν απαντά».

ΚΙΝΑΛABACUSAlphaΝίκος Ανδρουλάκηςεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα