Δίκη Χρυσής Αυγής- Πρόταση Εισαγγελέως: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς

Την καταδίκη μόνον του Γιώργου Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία Φύσσα προτείνει η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την πρότασή της δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για τη δολοφονία και συνεπώς ζητά την απαλλαγή όλων των άλλων εμπλεκομένων προσώπων.

Η πρόταση της Εισαγγελέως αν γίνει δεκτή θα οδηγήσει σε μαζική απαλλαγή κατηγορουμένων στη δίκη της ΧΑ κλονίζοντας σοβαρά το βαρύ κατηγορητήριο.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας αναπτύσσοντας την πρότασή της για την ανθρωποκτονία του

Παύλου Φύσσα ζήτησε την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά, όπως κατηγορείται, δηλαδή για ανθρωποκτονία από δόλο αλλά και την απόρριψη κάθε ισχυρισμού του, μεταξύ αυτών και ότι τέλεσε το έγκλημα του αμυνόμενος. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων της δολοφονίας Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συν νέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.

Για την υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης βλάβης από κοινού.

Μετά την ολοκλήρωση της πρότασης της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού αλλά και η μητέρα του αποχώρησαν από την αίθουσα εμφανώς δυσαρεστημένοι.

Ρουπακιάςχρυσή αυγή
Keywords
Τυχαία Θέματα