Δικαστικό χτύπημα στα οικονομικά αποτελέσματα της Uber

16:57 8/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η Uber ανακοίνωσε την Τετάρτη (8/5) τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024.

Eιδικότερα, τα αποτελέσματα της Uber ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες το πρώτο τρίμηνο, επιβαρυμένα από το κόστος από τη δεκαετή μάχη της εταιρείας με τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 172 εκατ.

δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για περισσότερα από 600 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Uber απέδωσε την Τετάρτη την υστέρηση σε «διακριτές νομικές και ρυθμιστικές αλλαγές αποθεμάτων και διακανονισμούς», αν και η εταιρεία δήλωσε ότι «επιλύει αρκετά θέματα που έχουν μείνει πίσω».

Τα νομικά έξοδα περιλάμβαναν τη συμφωνία της Uber να καταβάλει 178 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή που ασκήθηκε από οδηγούς ταξί στην Αυστραλία. Ωστόσο, το τρίμηνο εξακολουθεί να συγκρίνεται ευνοϊκά με τις λειτουργικές ζημίες ύψους 262 εκατ. δολαρίων που αναφέρθηκαν για τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Οι μετοχές της Uber, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά περίπου το ένα πέμπτο φέτος, υποχώρησαν κατά 9% κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση την Τετάρτη.

Τέλος, η Uber και οι ανταγωνιστές της αντιμετωπίζουν αυξανόμενες παγκόσμιες ρυθμιστικές αντιξοότητες, ιδίως όσον αφορά τις αμοιβές των οδηγών και των εργαζομένων διανομής.

#uber #ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ #μετοχές #λειτουργικά_κέρδη
Keywords
Αναζητήσεις
dikastiko-chtypima-sta-oikonomika-apotelesmata-tis-uber.htm
Τυχαία Θέματα
Δικαστικό, Uber,dikastiko, Uber