Διευκρινίσεις Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και Χάγη

Διευκρινίσεις σχετικά με τις σκέψεις του για προσφυγή στη Χάγη, προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές της Ελλάδας με την Τουρκία έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα, σε συζήτηση που είχε με πολιτικούς συντάκτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη και έδωσε διευκρινίσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής για τη Χάγη. «Εχουμε πάντα διαύλους

επικοινωνίας», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι τυχόν προσφυγή στη Χάγη θα αφορά «μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ».

Σε ό,τι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις σημείωσε ότι «εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες «θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους περιστράφηκε και γύρω από το θέμα της Λιβύης, όπου τονίστηκε ότι η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η Ε.Ε. «'Κόκκινη γραμμή' για εμάς είναι το οποίο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει τη συμφωνία», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. «Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δε θεωρώ οτι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158» (σ.σ. κυβερνητική πλειοψηφία).

Τις εκλογές, τέλος, τις προσδιόρισε για το 2023.

Μητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα