Διευκολύνσεις στις μετακινήσεις-Τα όρια των επιβατών σε ταξί και ΙΧ

12:11 1/1/2021 - Πηγή: Reporter

Μόνο για σήμερα 1η Ιανουαρίου παύει να ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, ενώ την ίδια ώρα με τα ΙΧ θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα με την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς.

Οι αλλαγές αυτές γίνονται ώστε διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των οικογενειών από σπίτι σε σπίτι για το εορταστικό τραπέζι, στο οποίο επιτρέπεται να βρίσκονται μέχρι 9 άτομα.

Σε ισχύ παραμένει, ωστόσο, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Όσοι

επιθυμούν να μεταβούν σε άλλη κατοικία, πρέπει να στείλουν SMS τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή, που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 22:00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν τις αγορές τους με τη μέθοδο του click away καθώς το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή, ενώ και οι πιστοί θα βρεθούν στις εκκλησίες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και 50 ατόμων για τους μητροπολιτικούς ναούς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη και ακολουθείται το μοντέλο που ακολουθήθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων.

μετακινήσειςπρωτοχρονιάοικογενειακά τραπέζιαSMSκαταναλωτεςclick away
Keywords
Τυχαία Θέματα