Διατηρεί το momentum του Απριλίου το Χρηματιστήριο Αθηνών

13:00 4/4/2023 - Πηγή: Reporter

Ανοδικά συνεχίζει για δεύτερη σερί συνεδρίαση μέσα στον Απρίλιο το Χρηματιστήριο Αθηνών, την Τρίτη (4/4).

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο +0,78% και στις 1.076,73 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στο 19,31 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ανεβαίνει κατά 0,79% στις 2.605,19 και ο τραπεζικός δείκτης αναρριχάται κατά 1,53% στις 794,01 μονάδες.

Στο ίδιο μοτίβο με το οποίο έκλεισε το α’ τρίμηνο, ξεκίνησε το β’ τρίμηνο για τη Λεωφόρο Αθηνών, διευρύνοντας

το ανοδικό σερί για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση χθες (3/4) και μάλιστα με δυναμικό ρυθμό. Τα πισωγυρίσματα στις 1.020 μονάδες φαίνεται να αποτελούν -προς το παρόν- κακή παρένθεση, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει εκ νέου τις 1.070 μονάδες, τις οποίες ενδοσυνεδριακά σήμερα έχει ξεπεράσει.

Μετά την υποχώρηση των ανησυχιών για τις τραπεζικές καταρρεύσεις, το Χ.Α έχει το βλέμμα στην επίτευξη της 5ης σερί ανοδικής συνεδρίασης, αναζητώντας πρόσθετα στηρίγματα από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων. Σήμερα συγκεκριμένα, ανακοινώνουν η Ανδροµέδα και η Infoquest, την Τετάρτη (5/4) ο ΟΛΘ και η Αλουµύλ και την Παρασκευή (αργία λόγω του Πάσχα Καθολικών) η Premia Properties και η Intercontinental.

Προηγήθηκε χθες (3/4) και η BriQ, η οποία κατέγραψε αυξημένα έσοδα και κερδοφορία μέσα στο 2022. Πιθανό είναι επίσης και το σενάριο αναβάθμισης της ελληνικής αξιολόγησης από τον οίκο Standard & Poor’s στα μέσα Απριλίου, με ένα σημαντικό αριθμό οίκων να βλέπουν προσιτό το ενδεχόμενο επίτευξης της επενδυτικής βαθμίδας ακόμα και μέσα στο μήνα ή έστω στο έτος. Ειδικότερα βέβαια για την επόμενη εβδομάδα που προσεγγίζουμε το Πάσχα, λόγω της περιόδου αλλά και των αργιών θα μειώνονται οι ρυθμοί της συναλλαγματικής δραστηριότητας και οι συνεδριάσεις είναι πιθανό ότι θα χαρακτηρίζονται από μειωμένο τζίρο και επιλεκτικές κινήσεις. H εικόνα στις διεθνείς αγορές Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση (3/4) του Απριλίου και του β' τριμήνου στη Wall Street, καθώς το «άλμα» στις τιμές του πετρελαίου ενίσχυσε μεν τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, αλλά ενίσχυσε και τις ανησυχίες των επενδυτών για νέες αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.Παρομοίως διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τα βλέμματα να στρέφονται στην Αυστραλία, όπου η Reserve Bank διατήρησε σταθερό το στόχο της για το επιτόκιο στο 3,60%.
Τέλος, ήπια ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (4/4), καθώς οι επενδυτές δείχνουν να… συνέρχονται από το αρχικό σοκ της αιφνιδιαστικής μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+.Το ταμπλό στο Χ.Α

Αναφορικά με τις τραπεζικές μετοχές η ΑLPHA BANK ανεβαίνει σημαντικά κατά 1,96%, η ΕΤΕ (+1,04%), η ΕUROBANK (+1,22%) και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ (+1,70%).

Κέρδη ακόμα σημειώνουν οι μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+2,22%), των ΕΛΠΕ (+1,94%), της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (+1,72%), της ΣΠΕΙΣ (+1,52%), ενώ «άλμα» σημειώνει η μετοχή της FRIGOGLASS (+7,96%).

Στον αντίποδα πτωτικά κινούνται οι μετοχές της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑΣ (-0,65%), της MIG (-0,23%), της JUMBO (-0,15%), του ΟΠΑΠ (-0,20%) και της ΑΤΤΙΚΑ (-0,83%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

momentumΧρηματιστήριο ΑθηνώνΓενικός ΔείκτηςμετοχέςΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα