Δένδιας: «Βιβλική» καταστροφή σε Τουρκία, Συρία- Χρειάζεται τεράστια βοήθεια

Κατά τη διάρκεια της προσέλευσής του στο σημερινό (20/2) Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε πως στη συζήτηση θα τεθούν μία σειρά από σημαντικά θέματα, όπως οι ανυπολόγιστες καταστροφές από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι γυναίκες στο Αφγανιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας δήλωσε πως «έχουμε να συζητήσουμε σήμερα μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως για την Ουκρανία, τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, αλλά και ζητήματα που εγείρουν η κλιματική αλλαγή και η τεράστια

πρόκληση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Από εκεί και πέρα όμως, θα έχω την ευκαιρία, ευθύς εξαρχής, να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για την επίσκεψή μου στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας και, πέραν αυτού, να συζητήσουμε πώς μπορούμε να σταθούμε δίπλα στα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία».

«Λυπάμαι που το λέω» πρόσθεσε,«αλλά επρόκειτο για μια βιβλική καταστροφή, πρωτοφανή. Κατά συνέπεια, χρειάζεται μια τεράστια βοήθεια και μια τεράστια στήριξη».

Αναφορικά με την προοπτική μιας επέκτασης του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Ελλάδα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των χωρών, κάτι που αποτελεί το «Ιερό Ευαγγέλιο» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1627610874247520258}

ΔένδιαςΤΟΥΡΚΙΑΣΥΡΙΑσεισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα