Δεν πτοείται ο Πούτιν- Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κριμαία

Στην Κριμαία έφτασε το Σάββατο (18/3) ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πραγματοποιώντας απροειδοποίητη επίσκεψη για να τιμήσει την ένατη επέτειο από την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία από την Ουκρανία.

Τον Πούτιν υποδέχτηκε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, που είχε εγκατασταθεί από τη Ρωσία, με τον Ρώσο πρόεδρο να πηγαίνει να δει ένα νέο παιδικό κέντρο και σχολή τέχνης, όπως είπε αξιωματούχος, στο πλαίσιο μιας «αιφνιδιαστικής»,

όπως τη χαρακτήρισε, επίσκεψης.

Η επίσκεψη έρχεται μία ημέρα αφού το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του, κατηγορώντας τον για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης εκατοντάδων παιδιών από την Ουκρανία.

Ο Πούτιν δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια την απόφαση, ούτε μεταδόθηκαν δηλώσεις του από την Κριμαία. Ο εκπρόσωπός του την χαρακτήρισε «άκυρη» και είπε ότι η Ρωσία θεωρεί ότι τα ίδια τα ερωτήματα που θέτει το ΔΠΔ είναι «εξωφρενικά και απαράδεκτα».

Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία το 2014, οκτώ χρόνια πριν ξεκινήσει την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ουκρανία λέει ότι θα αγωνιστεί για να εκδιώξει τη Ρωσία από την Κριμαία και όλα τα άλλα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στον πόλεμο που διαρκεί ήδη έναν χρόνο.

ΠουτινΚριμαίαΡωσία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα