Δεν κωπάζει το θρίλερ για τις υπογραφές

Σκηνικό σύγκρουσης διαμορφώνεται για το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων που ζητούν επιτακτικά Βερολίνο και Βρυξέλλες. Ανυποχώρητος ο αρχηγός της ΝΔ κ.Σαμαράς.
Σε θρίλερ τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση των έγγραφων δεσμεύσεων που ζητούνται για τη νέα βοήθεια προς την
Ελλάδα, παρότι είχε διαμορφωθεί η αίσθηση πως οι δεσμεύσεις του νέου πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου θα ήταν αρκετές για να άρουν τις αντιρρήσεις Βρυξελλών και Βερολίνου.

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε την πάγια θέση πως οι έγγραφες δεσμεύσεις παραμένουν προαπαιτούμενο για τη χορήγηση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Από τη Συγγρού, όπου στράφηκαν όλα τα βλέμματα λόγω των δηλώσεων του κ.Σαμαρά πως ο λόγος του είναι επαρκής και δεν προτίθεται να υπογράψει κανένα χαρτί εγγυήσεων, η πρώτη αντίδραση ήταν πως τίποτα δεν έχει αλλάξει αναφορικά με τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα βάλει υπογραφή, όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι ο Α. Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Συγκεκριμένα αυτές οι ενέργειες είναι: Πρώτον η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεύτερον η ομιλία του κ. Σαμαρά στο Κοινοβούλιο, τρίτον η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τέταρτον η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και πέμπτον η ενημέρωση των συναδέλφων του Προέδρου της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.

Δ.Κ.
Keywords
Τυχαία Θέματα