Δεν αναγνωρίζεται ασυλία στον Τραμπ στην υπόθεση της 6ης Ιανουαρίου

18:52 6/2/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ασυλία από τη δίωξη για τα εγκλήματα που φέρεται ότι διέπραξε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του με στόχο να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, ανακοίνωσε την Τρίτη (6/2) ομοσπονδιακό εφετείο.

Η απόφαση αποτελεί σημαντικό πλήγμα στη βασική γραμμή υπεράσπισης του Τραμπ που, μέχρι στιγμής, ακολουθείται στην υπόθεση της υποκίνησης εισβολής στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, με στόχο την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του 2020.

Ο πρώην πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι η συμπεριφορά για την οποία τον κατηγόρησε

ο εισαγγελέας Σμιθ ήταν μέρος των επίσημων καθηκόντων του ως προέδρου και ως εκ τούτου ήταν προστατευμένος από την ποινική ευθύνη.

Την Πέμπη, εκδικάζεται στο Ανώτατο Δικαστήριο υπόθεση για την ανατροπή της δικαστικής απόφασης που έβγαλε τον Τραμπ από το ψηφοδέλτιο του Κολοράντο. Ο πρώην πρόεδρος δεν έχει χρησιμοποιήσει τον ανωτέρω ισχυρισμό στη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο η σημερινή απόφαση που αμφισβητεί την προεδρική ασυλία κατά τη διάρκεια των αναταραχών στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές του 2020 μπορεί να επηρεάσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει, αλλά και την έκβαση της δικαστικής διαμάχης.

#ΗΠΑ #Τραμπ #ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ_ΑΣΥΛΙΑ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #6Η_ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ #Καπιτώλιο
Keywords
Αναζητήσεις
den-anagnorizetai-asylia-ston-trab-stin-ypothesi-tis-6is-ianouariou.htm
Τυχαία Θέματα