ΔΕΗ: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για συμπληρωματικό ομόλογο €100 εκατ.

Ανοίγει πάλι σήμερα (22/3) το βιβλίο προσφορών για το συμπληρωματικό ομόλογο της ΔΕΗ, ύψους 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση από όσους επενδυτές δεν πρόλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να αντλήσει άλλα 100 εκατ. ευρώ από την αγορά, με το κουπόνι να εκτιμάται στο 3,5% με 3,7%.

Η σημερινή έκδοση αναμένεται

να έχει χαμηλότερο επιτόκιο, ενώ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί roadshow όπως συνέβη στις αρχές του μήνα.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί προορίζεται για την κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων αλλά και για επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου την επιτυχή τιμολόγηση της πρώτης διεθνούς προσφοράς ομολογιών με ρήτρα αειφορίας ύψους ποσού 650 εκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο 3,875% και λήξη το 2026, με τιμή έκδοσης 100%. Το 70% των συμμετεχόντων ήταν ξένοι επενδυτές.

Σημαντικός στόχος που επετεύχθη και οδηγεί στην απόφαση για νέα συμπληρωματική έκδοση είναι το γεγονός ότι η ΔΕΗ προσέλκυσε υψηλής ποιότητας μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Η ΔΕΗ θέλει να εκμεταλλευτεί προς όφελός της την αποδοχή στις αγορές, ώστε να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της, και με τη νέα έκδοση επαναλαμβάνει την βεβαιότητα της πως θα επιτύχει τους στόχους.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση έχει ήδη αναλάβει τον όρο για την αύξηση του επιτοκίου κατά 0,5% σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι της μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2023.

βιβλίο προσφορώνΟΜΟΛΟΓΑΕΠΙΤΟΚΙΟδανειακές υποχρεώσειςχρηματοδότηση επενδύσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα